З моменту свого створення паркет не здає лідируючих позицій в світі підлогових покриттів. Його використовують як в інтер’єрах класу люкс, так і в сучасних дизайнах, в яких зроблена ставка на мінімалізм і екоматеріали. Придбати якісний паркет можна за посиланням https://expofloor.com.ua/catalog/parket/. Однак таке підлогове покриття – досить дорога інвестиція в майбутній ремонт, тому ми хочемо поділитися з вами порадами, як правильно вибрати паркет.

Який паркет вибрати для квартири: різноманіття видів

Великий асортимент підлогових покриттів лише збільшує вашу нерішучість перед покупкою, адже так важко зрозуміти, який паркет вибрати для квартири. Саме тому ми хочемо зробити експрес-огляд існуючих видів паркету.

Штучний паркет

Якщо ви є прихильником класики і шукаєте для інтер’єру просте, але при цьому симпатичне підлогове покриття, вам варто вибрати штучний паркет. Існує безліч технік викладки планок, за рахунок чого така підлога виглядає привабливо і стильно. Але основна перевага штучного паркету криється в тому, що його елементи легко піддаються заміні.

Паркет з масиву

Якщо ви перфекціоніст і вважаєте, що паркет повинен виглядати бездоганно, зверніть свою увагу на масив. На відміну від штучного, його планки можуть досягати розмірів до декількох метрів, що дозволяє покрити більшу площу підлоги. Існують спеціальні технології копчення і морення паркетних дощок, які підкреслюють текстуру і підсилюють природну красу дерев’яного масиву.

Паркетна дошка

Шукаєте паркет для приміщень з підвищеною вологістю і перепадами температур, тоді ваш вибір – паркетна дошка. Інноваційні технології виготовлення і сучасні лакофарбові матеріали дозволяють використовувати таке покриття на кухні, в передпокої і навіть у ванній кімнаті.

Набірний або мозаїчний паркет

Поціновувачам елітних інтер’єрів з акцентом на деталізацію припаде до смаку набірний або мозаїчний паркет. Він виглядає дійсно розкішно, проте істотним мінусом є складність викладки. Тому, після придбання складального паркету вам потрібно буде витратити час на пошук досвідченого паркетника.

Паркет

Якщо бюджет на ремонт обмежений, то ідеальним варіантом стане ламінований паркет. Він дешевший, ніж покриття з натурального масиву але за своїми естетичними характеристиками нітрохи не поступається більш дорогим варіантам. До того ж зараз випускають ламінований паркет з водовідштовхувальним покриттям, тому його можна використовувати в приміщеннях з підвищеною вологістю.

Як вибрати матеріал і колір паркету

Вибираючи паркет для квартири, слід звертати увагу не тільки на види паркетних дощок і способи їх укладання, а й на матеріал, з якого вони виготовлені.

Паркет з дуба

Дубові підлоги міцні, довговічні, вони мають привабливе забарвлення, яке має тенденцію ставати темнішим під впливом сонячного світла. А для тих, хто віддає перевагу більш світлим відтінкам в інтер’єрі, існує різновид паркету з вибіленого дуба красивого сіро-білого кольору.

Паркет з ясена

Посилити атмосферу затишку в інтер’єрі можна за допомогою паркету з ясена. Він має приємний жовтувато-білий відтінок і за своїми характеристиками схожий на дубове підлогове покриття. Паркет з ясена володіє великою кількістю прожилок і волокон. Цю особливість слід враховувати в тому випадку, якщо вам хочеться придбати покриття з яскраво вираженою текстурою.

Паркет з тикового дерева

Паркет з тикового дерева – ще один з популярних видів підлогових покриттів. Цю азіатську деревину люблять за її теплий жовтий відтінок. Тому, якщо вам не вистачає в інтер’єрі теплоти, використовуйте тик, щоб зробити його більш затишним.

Не знаєте, який паркет краще вибрати для кухні? Однозначно тиковий. Ця деревина не тільки не боїться вологи, але й стійка навіть до морської води. На відміну від дуба, тик під впливом сонячного світла стає світлішим.

Паркет з бука

Паркет з бука може похизуватися твердою деревиною однорідного червонувато-жовтого кольору. Його відтінки виглядають дуже привабливо і тепло, створюючи в інтер’єрі затишну атмосферу. Однак у паркету з бука є вагомий мінус: через перепади вологості і температури його може коробити.

Паркет з венге

До елітних порід деревини відноситься венге – дерево, що росте в Західній Африці. Паркет з цього матеріалу має неймовірну глибину кольору, щільний темний відтінок, який варіюється від червоно-коричневого до майже чорного.