Які б сумніви не виникали у тих, хто вперше стикається з необхідністю облаштування або реконструкції оселі, все ж міжкімнатні двері є набагато менш специфічним товаром, аніж, скажімо, системи освітлення чи предмети декору.

Погодьтесь, особливі вимоги до дизайну найчастіше пред’являються до тих речей, які можна назвати ключовими елементами оздоблення. Що ж стосується міжкімнатних дверей, багато хто вважає, що для них найбільш важливими характеристиками є надійність та функціональність.

Втім, у більш вимогливих відвідувачів дверних салонів все ж існують додаткові вимоги до міжкімнатних дверей, які аж ніяк не можна назвати примхами.

Розглянемо деякі з них.

Критерії вибору міжкімнатних дверей

Бренд Terminus, під яким виробляється левова частка від продукції загального обсягу вітчизняного дверного ринку, завойовує все нових і нових прихильників саме завдяки розгалуженому асортименту, що здатен задовольнити будь-якого споживача.

Тож які критерії вибору міжкімнатних дверей актуальні сьогодні?

  • по-перше, матеріал, стосовно якого кожен, як правило, має свої вподобання;
  • товщина та вага – багато хто незмінно асоціює ці показники з надійністю;
  • оздоблення – ефектний декор або повна його відсутність – кожен вирішує самотужки;
  • колір та стиль – дуже суб’єктивні, проте найчастіше без перебільшення визначальні фактори;
  • звукоізоляція – на практиці далеко не кожен покупець дверей замислюється про цю важливу властивість, проте не зайвим буде враховувати, що якісні двері мають знижувати рівень шуму хоча б на 10-20 дБ;
  • стійкість до пошкоджень – до руйнуючих факторів можна віднести не тільки механічний вплив, але й дію вологи та усіх різновидів випромінювання.

Відмінності міжкімнатних дверей у квартиру та приватний будинок

Ідея такого неочікуваного порівняння виникла тому, що все частіше відвідувачі сайту terminus.ua доповнюють свої пошукові запити типом призначення. Ми навіть вирішили згрупувати їх за допомогою фільтрів – в квартиру, в офіс, в дім тощо. Сьогодні ж вирішили розібратись, чи дійсно існують суттєві відмінності між дверима для квартири та тими моделями, що призначені для котеджей та приватних будинків.

Якими мають бути двері у приватному будинку

На зовнішній вигляд внутрішніх дверей для приватного будинку можуть вплинути наступні фактори:

  • стильове оформлення інтер’єру;
  • його архітектурний проект.

Якщо в дизайн-проектах квартир переважають сучасні напрями дизайну, в приватних будинках все частіше зустрічаються наступні інтер’єрні течії:

  • класика;
  • кантрі;
  • прованс;
  • фьюжн.

Що ж стосується специфіки архітектурних проектів, можна припустити, що в приватних будинках частіше зустрічається індивідуальне планування простору. Це може передусім означати те, що існуватиме висока вірогідність використання у приміщенні дверних отворів нестандартних розмірів та форми. Так, саме у власноруч створених палацах найчастіше зустрічаються отвори у вигляді просторих арок та розсувні дверні системи на всю стіну.

Вибір дверей у квартиру напевно є значно простішою задачею, оскільки більшість моделей міжкімнатних дверей, що пропонуються популярними виробниками, є стандартними, тому підійдуть для будь-якого типового житла у сучасній багатоповерхівці.