Кожен третій користувач Всесвітньої павутини хоча б раз вдавався до послуг сайтів знайомств. З кожним роком ця сфера залучає все більше людей. Зайти друга чи подругу можна на сайті https://99brides.com/, а ми розповімо про плюси і мінуси онлайн-знайомств, а також про те, як розпізнати шахраїв і не стати їх жертвою.

Плюси і мінуси сайтів знайомств

Враження від онлайн-знайомств, як правило, неоднозначні. У деяких знайомство в мережі пов’язане з позитивними емоціями або, навіть, привело до одруження. У інших є історії, наповнені розчаруванням і болем. Інтернет-знайомства мають як переваги, так і недоліки. Для когось такий спосіб знайти другу половинку доволі зручний, а в когось викликає тільки негативні емоції. Простий аналіз плюсів і мінусів онлайн-знайомств допоможе вам зрозуміти, чи варто починати спілкування в мережі.

Плюси сайтів знайомств: 8 переваг

  1. Пропонують великий вибір. Сайти знайомств дають доступ до набагато більшої кількості потенційних партнерів, ніж у повсякденному житті.
  2. Економлять час і кошти. На відміну від офлайн-знайомств, онлайн-знайомства дозволяють користувачеві спілкуватися з мільйонами людей не подорожуючи. Для офлайн-побачень людям доводиться подорожувати по містах, регіонах, а іноді і країнах. Це не тільки вимагає багато часу але й потребує великих витрат. А також в мережі можна вести бесіди відразу з декількома претендентами на місце у вашому серці, що значно прискорює пошук і економить час. За допомогою листування можна виявити тих, хто вам не підходить і не витрачати на них час в реальному житті.
  3. Дають можливість встановити критерії пошуку. У пошуку на сайті знайомств можна вибрати безліч параметрів, наприклад: вік, зріст, стать, місце проживання, хобі, цілі, релігія, сексуальна орієнтація, тощо. Все це суттєво прискорить ваш пошук.
  4. Роблять знайомства зручнішими. Однією з переваг онлайн-знайомств є те, що ви можете не витрачати години на підготовку до побачення і, замість цього одягнути халат і насолоджуватися улюбленим серіалом, поки переглядаєте анкети потенційних партнерів на сайті знайомств. Це зручно, а також економить вашу енергію, час і гроші.
  5. Готують людей до реального побачення. Перша зустріч з незнайомою людиною може викликати занепокоєння. Сайти знайомств допомагають уникнути незручного мовчання і знайти спільні інтереси, тим самим роблячи людей на першому побаченні більш розкутими.
  6. Позбавляють від страху бути відкинутими. Нарватися на відмову в мережі не так прикро, як в реальному житті. А з огляду на те, що зараз в більшості випадків спілкування на сайтах знайомств будується на взаємній симпатії, то людина нічим не ризикує. Що за взаємна симпатія? У тому випадку, якщо вам сподобалася чиясь анкета, а цій людині припала до душі ваша, сервіс дозволяє почати переписку і надсилає відповідне повідомлення.
  7. Створюють комфортну обстановку. Сором’язливі люди або інтроверти можуть познайомитися з людьми в більш комфортній обстановці. В онлайн-спілкуванні можна обміркувати фрази, не червоніти і не заїкатися, розповідаючи про себе.
  8. Піднімають самооцінку. Реєстрація на сайті знайомств – це чудовий спосіб підвищити самооцінку невпевненим людям. Лайки і приємні коментарі під фотографією, допомагають зрозуміти, що є люди, які зацікавлені в спілкуванні з вами.

5 мінусів сайтів знайомств: які є недоліки

  1. Фотографії можуть не відповідати дійсності. Люди можуть завантажувати на сайт знайомств відфотошоплені або чужі світлини, або зображення 10-річної давності. У підсумку зустріч в реальному світі може вас розчарувати.
  2. Дані в анкеті також можуть не відповідати дійсності. На сайтах знайомств люди часто брешуть, коли пишуть про свій вік, сімейний статус, вагу, зріст, доходи і так далі. Користувачі можуть приховувати якісь факти з біографії, і створювати образ того, ким насправді не є.
  3. Немає відчуття присутності. Кращий спосіб встановити контакт з будь-якою людиною – це фізична зустріч. Фотографії та листування не замінять відчуття від присутності людини в реальності. Для багатьох почути тембр голос, обійнятися або побачити емоції співрозмовника дуже важливо.
  4. Враження від сайтів знайомств можуть зіпсувати шахраї і неадекватні особи. За виглядом пристойну людину може ховатися збоченець або аферист. А також є ті, кого цікавлять швидкоплинні зустрічі, тому потрібно переконатися, що людина налаштована на серйозні стосунки (якщо, звичайно, на них налаштовані ви).
  5. Може виникнути синдром «віртуальний друг по переписці». З кожним роком користувачів сайтів знайомств стає все більше. Люди не можуть зупинитися на комусь одному і зустрічатися з ним (з нею) в реальному житті. Виникає відчуття, що є шанс знайти ще краще, ще красивіше. Так можна застрягти в мережі або, взагалі, втратити навички реального спілкування.