Капсули для кавоварок і кавових машин – це спеціальні ємності з кришкою, в яких знаходиться попередньо обсмажена, перемелена та пресована кава. Можна сказати, що рекламні компанії зробили цю техніку досить затребуваною, і інтерес до самих капсул теж зріс. Така розфасовка гігієнічна, зберігає початкові властивості сировини, гарантує легкість і швидкість приготування напою.

Матеріали виготовлення

Сучасні матеріали, що використовуються для виготовлення капсул, абсолютно нешкідливі. Вони інертні і не здатні вступити в реакцію з продуктом. Ще одна приємність – ємності легко піддаються переробці і не шкодять навколишньому середовищу.

На ринку представлено кілька типів стаканчиків:

  • на основі алюмінієвої фольги – варіант, який використовують більшість фірм-виробників;
  • полімерні/пластикові – харчовий пластик екологічно безпечний. Він не має неприємного запаху і не здатний вбирати запах кавової сировини;
  • комбіновані – основа складена полімерними матеріалами, алюмінієвою фольгою, присутні добавки целюлози.

Щоб запустити процес, ємність з кавою вставляється в спеціальний відсік. Хитрий механізм проколює її з двох сторін, після чого подається гаряча вода під тиском. У чашку потрапляє вже готова кава. Одноразові відразу підлягають утилізації, багаторазові задіюються повторно.

Великі гравці ринку ведуть серйозну боротьбу за споживача і кожен бренд пропонує придбати капсули для кавоварок саме у нього. Одними є продукти від Tassimo, Nespresso, Lavazza, DolceGusto, Squesito.

Типи і види капсул Nespresso

Призначені для кавоварок Nespresso. Виробник – відома у всьому світі компанія Нестле. Бренд першим відгукнувся на розробку цього продукту, що робить його затребуваним близько трьох десятиліть поспіль.

У капсулах реалізовано 16 сортів кави, а придбати їх можна за посиланням https://n-coffee.com.ua/kapsuly-nespresso. Міцність оцінюється за десятибальною шкалою. За типом зерна переважає арабіка, є купажі з домішкою робусти, вибір гарячих напоїв і чай. Капсули виготовляються на основі м’якого харчового полімеру. Навздогін виробник пропонує зручні системи зберігання.

В цілому, асортимент такий:

  • еспресо – призначений для маленької чашки 40 мл. Бренд пропонує сім сортів. Є улюблений італійцями ристрето, міцність якого складає всі 10 балів;
  • лунго – м’якша але насичена кава. Наливається в чашку 110 мл;
  • еспресо – три елітних сорти «pure orgin». Це справжні ласощі для гурманів. Виробник зібрав колумбійську, південноіндійського, бразильську арабіку в одному флаконі;
  • кава без кофеїну – можна взяти один вид лунго або два види еспресо;
  • гарячий шоколад;
  • чай на гірських травах.

Плюси і мінуси капсульних систем

Сама сіль в тому, що капсули позбавляють нас такої проблеми, як людський фактор. Користувач ніяк не може вплинути на властивості напою, тим самим зіпсувавши його.

Переваги:

  • якщо говорити про багаторазові стаканчики, їх головний козир – економічність. Користувач отримує можливість експериментів. Наприклад, можна створити власний купаж кількох сортів кави і заварити його в один момент. Є сумісність з кавовими апаратами різних виробників;
  • переваги одноразових аналогів в тому, що ємність закривається герметичною кришкою. Це дає всі передумови для збереження смаку та аромату напою. Всім відомо, що головні вороги меленої кави – повітря і світло, здатні спотворити її властивості. Порційні монодози гарантовано і надійно захищені, термін придатності – не менше року.

Мінуси:

  • одноразові ємності прив’язані до певної моделі кавомашини. Кожен виробник випускає свій власний продукт, що відрізняється формою і розміром. У них висока вартість. Можна говорити про те, що ціна капсульної чашечки кави удвічі дорожча за звичайну, приготовану простою кавоваркою;
  • багаторазові стаканчики не завжди забезпечують належний смак і аромат напою.