Стілець займає не центральне місце в загальному інтер’єрі будинку але грає в ньому значиму роль. Виробники пропонують різний дизайн стільців але на якому саме варіанті слід зупинитися? Для будь-якої з кімнат вибирайте якісні та зручні меблі, які поєднуються із загальною стилістикою приміщення і при цьому відповідають вашим вимогам, що стосуються комфорту.

Характеристики стільців для кухні, вітальні або коридору різні, адже в кожній з кімнат вони виконують окреме завдання. Професіонали меблевої справи підказують, що крім основної функції – забезпечити посадочне місце для домочадців або гостей – стільці здатні урізноманітнити інтер’єр і дизайн: ними можна доповнити інші меблі за колірною гамою і відповідно до стилістичного напрямку, або навпаки, зробити їх яскравим акцентом кімнати.

Що потрібно зробити перед покупкою стільця

Перед покупкою перевірте якість стільця, наскільки вам комфортно сидіти, оцініть зовнішній вигляд і розміри. Важливо знати основні критерії для даного виробу, тоді ви без особливих зусиль зможете вибрати стільці, які найбільше підходять для вашого будинку.

З плином часу форма, зовнішній вигляд і матеріали для виготовлення меблів змінювалися. Сьогодні у покупців є можливість вибрати стільці для будинку на будь-який смак. Переконатися у цьому можна за посиланням https://meblikarpat.com.ua/stil-ci/.

Стільці діляться на кілька різновидів:

  • класичний (з прямими ніжками і м’яким або напівм’який сидінням) – така модель користується великим попитом;
  • віденський (з ніжками вигнутої форми, круглим сидінням, часто декорований додатковими елементами) – чудово підійде для кімнати в класичному стилі;
  • напівкрісло (може мати підлокітники але деякі моделі представлені без них);
  • трон (досить важкий, з підлокітниками і високою спинкою) – хороший варіант для великої вітальні або спальні в класичному стилі.

Форма і конструкція стільця

Форма залежить від розмірів кімнати. Якщо площа дозволяє, розгляньте варіант зручних широких напівкрісел з високою спинкою. Для маленької кімнати, наприклад, передпокою, підійде більш компактний виріб.

Залежно від конструкції стільці бувають:

  • такі, що розбираються;
  • цілісні;
  • штабельовані;
  • трансформовані (складні).

У першому випадку мова йде про конструкцію, яка скріплюється гвинтами і шурупами. Вона міцна і надійна але, якщо вибрати варіант з неякісними кріпильними елементами, незабаром може знадобитися її ремонт. Якщо поломка несерйозна, достатньо підтягти елемент кріплення але в більш серйозних випадках меблі краще здати в ремонт, де професійні фахівці вирішать вашу проблему.

Цілісні або нерозбірні стільці відрізняються міцністю і довговічністю. З покупкою такого виробу ви забудете про ремонт меблів. Якщо ви цінуєте зручність і комфорт, вибирайте стілець з м’яким сидінням і спинкою. Він стане прекрасним доповненням інтер’єру вітальні, де його можна розмістити за обіднім столом.

Якщо ваша мета – прикрасити кімнату, зупиніться на стільцях з ротангу. З цим завданням дані вироби справляються на відмінно. Стілець зручно взяти і перенести коли знадобиться додаткове місце для гостя на домашньому святі. Щоб додати приміщенню витонченості, зверніть увагу на інші варіанти компактних виробів. Наприклад, плетені обідні стільці порадують своєю практичністю, малими розмірами і зручністю. Що стосується складних стільців, вони зручні для зберігання але при частому використанні надійність механізмів трансформації зменшується.

Матеріали

В кухню і їдальню підійде виріб з невибагливого у догляді матеріалу, стійкого до дії вологи і забруднень, щоб в будь-який момент ви могли протерти стілець ганчірочкою і повернути йому колишній вигляд. У вітальні чудово виглядають витончені вироби з підлокітниками. У спальню добре впишуться моделі з текстильною оббивкою з жакарду, шкіри або велюру.

Стільці роблять з наступних матеріалів:

  • деревини;
  • ротангу;
  • металу;
  • полікарбонату;
  • пластику;
  • листового композиційного матеріалу і МДФ;
  • або відразу з декількох матеріалів.

Дерев’яні меблі вирізняються своєю універсальністю. Завдяки різноманітній палітрі відтінків деревини, підібрати дерев’яний стілець під інші меблі не важко. Додати родзинки в інтер’єр можна вибравши моделі з однаковою конструкцією, але різних кольорів.

Плетені меблі відрізняється особливою витонченістю, різноманітністю колірних рішень і практичністю. Дизайнерська нейтральність дозволяє їм вписатися в інтер’єр будь-якого стилістичного напряму.

До складу композитних виробів входять кілька матеріалів, наприклад пластик і метал або дерево і метал. Вони міцні, мають привабливий зовнішній вигляд і в цілому дуже комфортні.

Стільці з металевими ніжками популярні за рахунок різноманітності форм, практичності і універсального дизайну. Найбільше користуються попитом стільці кольору металік і насичених відтінків.

У домашньому інтер’єрі стільці з полікарбонату виглядають оригінально і стильно. Прозорі вироби візуально розширюють простір, тому ідеально підходять для малогабаритних приміщень. Виробники пропонують також напівкрісла і табурети з полікарбонату. Прозорі меблі гармонують з інтер’єром в стилі хай-тек, авангард і мінімалізм.

Пластикові меблі дуже популярні за рахунок наступних якостей: вони легкі та невибагливі, стійкі до вологи, тому знайдуть своє застосування навіть на балконі або терасі. Однак вони поступаються по довговічності дерев’яним або металевим стільцям.

Стільці з ДСП нагадують дерев’яні, але цей матеріал погано утримує кріпильні деталі. Вироби з МДФ міцніші, тому при ремонті або у роботі отвори в їх елементах надовго зберігають цілісність.