На сьогоднішній день ринок електричних конвекторів переповнений, на ньому представлено досить багато брендів від найдешевших (китайських), до більш дорогих моделей (в основному європейських).

Конвектори призначені для додаткового або основного обігріву заміських будинків, котеджів, офісних приміщень, балконів, можливості застосування даних приладів дуже широкі. Електричний конвектор може бути кращим вирішенням проблеми обігріву вашого приміщення але для цього даний прилад необхідно правильно вибрати. У цій статті розглядаються кілька питань: як правильно вибрати електричний конвектор, його додаткові функції і їх призначення, а придбати якісний опалювальний прилад можна за посиланням https://shop.termia.com.ua/ru/product-category/electric-convectors/.

Електричний конвектор

Вибирати конвектор слід виходячи з типу приміщення, в якому він буде використовуватися. Якщо у ньому спостерігається підвищена вологість (ванна кімната, басейн) вибирати конвектор краще з механічним термостатом і спеціально призначеним для установки в таких приміщеннях. Теж саме стосується балконів.

При установці конвекторів в заміських будинках слід врахувати виділену потужність. Електричні конвектори розраховані на підключення до електричної мережі з однофазною напругою 220 В. Перед увімкненням приладу переконайтеся, що параметри електромережі відповідають параметрам, зазначеним на маркувальній таблиці з технічними даними обігрівача. Розрахунок потужності конвектора робиться дуже просто, 1 кВт потужності конвектора на 10 кв площі. Електрична розетка повинна бути розрахована на номінальний струм на менше 10 А для моделей з максимальною потужністю до 2000 Вт. І не менше 12 А для моделей з потужністю 2400 Вт., Електричний кабель з житловою перерізу не менше 3×1,5 мм.

Найкраще вибирати конвектор відомих марок. Набір функцій у цих пристроїв доволі широкий, від іонізатора і зволожувача повітря до таймера.

Електричні конвектори бувають як з механічним, так і електронним програмованим термостатом з потужністю від 0,5 до 3 кВт.

Принцип роботи електричного конвектора

Збільшуючись в обсязі в момент нагрівання, тепле повітря спрямовується вгору через жалюзі вихідної решітки і плавно поширюється по кімнаті. При цьому напрямок потоку, заданий нахилом жалюзі, створює сприятливу, прискорену циркуляцію теплого повітря всередині приміщення, не розосереджуючи його на стіни і вікна.

Основні особливості електричних конвекторів

  1. Поєднання ефекту конвекції (звідси і назва – конвектор) з м’яким тепловим випромінюванням робить обігрівач економічним джерелом теплової енергії.
  2. Прості та ефективні можливості управління температурним режимом.
  3. Високоточний керований термостат.
  4. Швидка самоокупність за рахунок високого ККД.
  5. Простота установки, надійність в експлуатації, легкість в обслуговуванні.
  6. Вбудований датчик падіння, що відключає конвектор при перекиданні.

Іонізатор повітря в електричному конвекторі

Іонізатор призначений для: оздоровлення і профілактики різних хвороб, зниження стомлюваності, підвищення працездатності та імунітету. Принцип дії іонізатора повітря зводиться до того, що впливом високої напруги, прикладеним до металевих голок з діаметром вістря 5-10 мікрометрів, відбувається стікання електронів. Молекули кисню захоплюють ці електрони, отримуючи негативний заряд.

Іонізатор повітря є повністю автономним приладом і може працювати навіть при вимкненому режимі нагріву приладу.

В електричних конвекторах укомплектованих іонізатором повітря, можливе накопичення незначного статичного електричного заряду.

Якщо ваша мережа не має заземлюючого контуру або якщо він пошкоджений, то в цьому випадку існує невелика ймовірність ураження електричним струмом від статичної напруги.

Режим антизамерзання

Деякі моделі конвекторів мають режим антизамерзання, при цьому режимі термостат автоматично увімкне нагрів конвектора, якщо температура в приміщенні опуститься нижче + 5С, і при цьому прилад буде підключений до електричної мережі і буде увімкнений режим нагріву.

Установка температури

Зазвичай температурні режими в електричнийх конвекторах встановлюються в діапазоні від +5 до + 30 С, з кроком 1 С. Заводська установка температури комфортного режиму + 24С, заводська установка температури економічного режиму + 17С.

Типи і види електричних конвекторів

  1. Електричні конвектори з вбудованим турбовентилятором, дозволяють швидко прогрівати приміщення.
  2. Конвектори зі скляною тепловою панеллю, мають вишуканий дизайн і чудово впишуться в інтер’єр вашої квартири. Скляна панель – удароміцна.