Перед кожним Новим роком ми в паніці бігаємо по магазинам. В нашій голові безліч думок – вибрати подарунок для друзів, відшукати рецепт смачної страви на новорічний стіл, буденні справи, ну і звичайно ж вибір ялинки.

“Штучна або жива?” – найпопулярніше питання, яке крутиться в голові кожного. Можна купити живу – правда знову доведеться всі новорічні вихідні клопотати з віником і пилососом, прибирати ці голки і сміття. А так хочеться просто зануритися в атмосферу свята і не обтяжувати себе зайвими турботами. В результаті з’являється думка: “а може придивитися до штучних дерев?”

Купити якісну штучну ялинку можна за посиланням https://www.urbantree.com.ua/tree/classic/snow, а у цій статті ви знайдете 6 простих порад – як вибрати таке дерево, яке буде радувати ваших домочадців не один рік!

Сертифікати

В першу чергу варто звернути свою увагу на наявність сертифікатів пожежної безпеки для кожної штучної ялини. Якщо на коробці немає відповідної відмітки, ви можете самі перевірити дерево на можливість загоряння. Для цього візьміть кілька хвоїнок і спробуйте їх підпалити. Якщо вони будуть світитися, то цю ялинку краще залишити на вітрині магазину і вибрати більш безпечний варіант.

Виробник

Якісні штучні ялинки за прийнятною ціною постачають переважно вітчизняні виробники. Китай – часто використовує другосортні матеріали, які є токсичними і швидко втрачають свій привабливий вигляд. Вітчизняні виробники відповідально ставляться до своєї продукції, надають всі необхідні сертифікати та гарантію. Європейські ялинки також відповідають всім стандартам якості. Але слід врахувати, що зарубіжні моделі на порядок дорожчі за вітчизняні.

Матеріал

У магазинах сьогодні існує широкий вибір моделей штучних ялинок по типу матеріалу. В даному критерії вибору варто відштовхуватися від свого смаку і гаманця:

  • ПВХ – найдоступніші і доволі симпатичні. Голочки товщиною до 2,5 мм м’які і не колються. Тому сміливо можна підібрати гарну штучну ялинку для домашнього використання за прийнятною ціною.
  • Ялинки з волосіні нагадують справжні соснові гілочки. Штучні сосни дуже пухнасті і об’ємні. Магазини пропонують широку лінійку таких дерев різного розміру і висоти.
  • Ялинки з литої гуми – дорожчі. Литі гілочки з м’якою хвоєю майже не відрізняються від живих. Моделі з РЕ-гуми служать на кілька десятків років довше за своїх сестричок, виготовлених з інших матеріалів. Вони екологічні, прості в збірці і пожежобезпечні.

Розмір

Як вибрати штучну ялинку для дома не звернувши свою увагу на розмір?

Подумайте, куди ви хочете встановлювати ялинку? Як у вас прийнято прикрашати будинок перед святом, скільки простору ви можете виділити для штучної красуні.

Маленькі настільні дерева чудово впишуться в невеликі кімнати.

Високі пишні ялини з розлогою кроною (до 5,5 м у висоту) добре підійдуть для просторих приміщень і залів. Якщо ви живете в квартирі і вважаєте за краще встановлювати новорічне деревце в кутку, то ялинка висотою до 2,5 м з середньою кроною ідеально впишеться в ваш інтер’єр.

Колір хвої, вбудовані світлодіоди

Виробники пропонують своїм покупцям штучні ялини різних кольорів: білі, рожеві, золоті. Вбудовані світлодіоди, засніжені гілки і незвичайні кольори – додадуть новорічного настрою. Подивіться на ваш будинок, яку ялинку ви в ньому бачите? Класичну зелену, з розлогими гілками? Або ж струнка біла красуня з вбудованими світлодіодами впишеться набагато краще в ваш інтер’єр? Вибирайте саме те, що буде радувати вас протягом багатьох років.

Гілки і стовбур

Міцний несучий каркас – основа будь-якої якісної ялинки. Щоб вона не падала, чи не прогиналася і швидко приймала потрібну форму – перевірте її всього за 2 хвилини.

Як швидко перевірити хвою:

  • Обхопіть долонею гілочку біля основи і проведіть по всій довжині – на вашій долоні не повинно залишитися штучних голок і хвої.

Як швидко перевірити гілки на гнучкість:

  • Перевірте гілочку на гнучкість – спробуйте трішки її зігнути і прибрати руку. Якщо гілочка гнучка, то швидко прийме початкову форму.

Можете бути впевненими, що гілки такої ялинки витримають новорічні іграшки. Міцний стовбур у штучних ялин містить в своєму каркасі містить металеві спиці. Метал надає додаткової жорсткості усій конструкції. Варто уважно поставитися до цього пункту, адже ви купуєте ялинку на кілька років, і щороку будете її збирати і розбирати в новорічні свята.