Серед усього іншого, чим потрібно запасатися батькам школярів і вихованців дитсадка до початку навчального року, в цьому списку є і фломастери. Це найбільш універсальний інструмент для малювання, на відміну від, наприклад, олівців, які часто ламаються і потребують ремонту, або крейди, якою можна малювати тільки на спеціальній дошці, а то й взагалі на вулиці. Купити якісні фломастери для свого малюка можна за посиланням kanctorg.kiev.ua/ru/shkolnaya-produkciya/prinadlezhnosti-dlya-risovaniya/flomastery/, а у цій статті ми поговоримо про те, як їх правильно підібрати.

Які бувають фломастери

Незважаючи на удавану одноманітність, фломастери можуть відрізнятися за цілою низкою чинників. Ваше завдання – вивчити їх, порівняти і вибрати варіант, який найбільше підійде для творчих занять вашої дитини.

  1. Тип і розмір стержня. Пишучий наконечник фломастера може бути виготовлений з фібрових волокон – такі фломастери дають яскраву і жирну лінію, що дуже сподобається дітям молодшого віку. Їх мінус – волокна при використанні можуть розтріпатись і лінія стане неакуратною. Є також пластикові наконечники – в цьому випадку лінія виходить тонкою і точною. Цей варіант більше підійде, наприклад, для креслення.
  2. Товщина пишучого наконечника також безпосередньо впливає на вид і характер лінії – тут теж потрібно керуватися потребами дитини.
  3. Чорнило. Оптимальний вибір для школи – купити фломастери з чорнилом на водній основі. На відміну від спиртових, вони не мають неприємного запаху, абсолютно нетоксичні, а в разі засихання стрижня можуть бути легко «реанімовані» звичайною водою за кілька хвилин.
  4. Корпус. Не менш важливий фактор для вибору, на який рідко звертають увагу. Зазвичай корпуси фломастерів роблять з полістиролу або поліпропілену. Для дитини краще обрати другий варіант: завдяки структурі, чорнило в такому фломастері не засохне до декількох років. Крім того, поліпропілен більш гнучкий, а це значить, що корпус не зламається від необережного натискання. А якщо навіть це і станеться, то уламки не матимуть гострих країв, як це було б з корпусом з полістиролу.

Це основні моменти, на які слід звернути увагу при виборі фломастерів. Не соромтеся просто в магазині розкрити упаковку, роздивитися фломастери поблизу, прочитати склад корпусу і чорнила на етикетці. Всі ці, здавалося б, дрібниці, в різному ступені будуть впливати на вашу дитину. При невдалому виборі канцтоварів: наприклад, засихають фломастери, занадто жорсткі олівці, незвично тонкий папір – творчі заняття не принесуть їй належного задоволення.