Дитяча піжама – це важливий предмет гардеробу. У дітей, особливо маленьких, теплообмін працює не так, як у дорослих. Тому вони легко можуть замерзнути або перегрітися уві сні. Піжама допомагає підтримувати оптимальну температуру тіла дитини і робить її сон спокійним і комфортним. Купити дитячу піжаму можна на сайті https://coolton.com.ua/ але як вибрати її так, щоб вона була максимально зручною для малюка?

Ідеальна піжама – яка вона?

Вибираючи одяг для сну дитини, звертайте увагу на ряд характеристик:

  • Якість матеріалу. Піжама буде досить часто піддаватися пранню і прасуванню. А значить, тканина не повинна «сідати», линяти і деформуватися під впливом пару і високої температури.
  • Гігієна. Для комфортного сну шкіра повинна дихати. Значить тканина «правильної» піжами добре провітрюється, відводить зайве тепло і вологу від тіла. Кращими для такого одягу є натуральні гіпоалергенні тканини.
  • Зручність. Одяг повинен бути досить просторим, не обмежувати дитину, шви не повинні натирати, а гумки не повинні здавлювати. Піжама повинна бути без гудзиків та іншої непотрібної фурнітури.
  • Естетика. Загальноприйнято, що одяг для сну повинен мати спокійне забарвлення, щоб не дратувати дитину, а заспокоювати. Тобто, це повинні бути пастельні кольори і неяскраві малюнки.

Багато що залежить і від сезону, на який призначена піжама. Для холодної пори року підійде одяг з довгими штанами і рукавами. Тканина – байка, фланель, футер або трикотаж. Хоча, якщо дитина спить в теплій кімнаті, підійде і звичайна бавовняна тканина – кулір або інтерлок. Для літа краще вибрати дитячу піжаму у вигляді футболки або маєчки з шортами, з легкої бавовни, щоб не було жарко.

Фасон залежить також від віку дитини. Багатьом новонародженим зручно в піжамах – конвертах, де ніжки знаходяться в загальному «мішечку». Так малюкові тепліше і комфортніше. Для немовлят оптимально підходять сліпи – це закритий одяг на кнопках, з рукавами і закритими ніжками. Вони добре зберігають тепло уві сні і не здавлює животик. Дитині, яка вже почала ходити, потрібен сліп з відкритими ступнями, інакше їй буде незручно.

Для спекотної пори можна перейти на боді – одяг без ніжок і з короткими рукавами.
Застібаються вони на кнопки між ніг, що полегшує батькам зміну підгузника. Діткам постарше сподобаються кігурумі – піжами з капюшоном, що зображують якусь тваринку. Вони кумедно виглядають і допоможуть дитині більш охоче готуватися до сну. Діти, які ходять в садочок і старші, вже користуються піжамою в її класичному вигляді – реглан або футболка плюс штанці або шорти.

Як бачимо, дитині будь-якого віку знадобляться дві-три піжами, для різного температурного режиму, плюс одна на зміну. Якщо дитина вже опанувала навички самообслуговування, купуйте їй піжаму, яку вона зможе легко одягати і знімати без сторонньої допомоги. Це допоможе малюку відчувати себе більш самостійним.

Вибираючи дитячу піжаму, звертайте увагу не тільки на її якість, склад тканини і забарвлення. Дуже важливо, щоб вона сподобалася дитині. Тоді вона з задоволенням буде готуватися до сну і вам не доведеться довго її вмовляти лягти в ліжко. А позитивні емоції перед сном дуже важливі для спокійного повноцінного відпочинку.