Тим, хто хотів би уникнути проблем під час монтажних робіт навісного обладнання, потрібно дуже уважно вибирати інсталяцію. Це складний пристрій з масою особливостей. Величезний асортимент – це ще одна проблема. Моделі сильно відрізняються одна від одної характеристиками і способом монтажу.

1. Призначення

Інсталяція виконує цілий ряд технічних завдань. Вона дозволяє виконати монтаж зливного бачка, що застосовується в якості несучої конструкції для унітазу та ін. Інтернет-магазин керамічної плитки та сантехніки Лео Кераміка пропонує своїм клієнтам на вибір широкий асортимент інсталяцій з різних цінових категорій. Крім цього, на сайті магазину ви зможете знайти й інші матеріали, які вам необхідні для облаштування санвузла, а саме: сантехніку, плитку, клей, будівельні суміші та ін.

2. Оснащення

Перед покупкою потрібно перевірити комплектацію. У комплекті має бути несуча рама, органи управління і кріпильні елементи, а також перехідник і зливний бачок. Не можна забувати про елементи шумоізоляції.

Якщо в комплектації чогось немає, то вам доведеться йти в магазин і шукати відсутню деталь. Це може стати причиною проблем, адже якщо у вас якась рідкісна модель інсталяції, то знайти для неї запчастини буде важко. Тому перевіряйте комплектацію після відкриття коробки з інсталяцією.

Технічна начинка інсталяції розташовується в стіні, а на зовнішній поверхні будуть тільки органи управління. Якщо зняти їх, то можна отримати доступ до всіх систем інсталяції. Це зручно при ремонті.

3. Область застосування

Інсталяції використовуються в багатоквартирних житлових будинках, котеджах, заміських будинках, офісах, торгових центрах. Зазвичай їх можна побачити в санвузлах.

Інсталяція – це конструкція, за допомогою якої можна закріпити раковину, біде, унітаз або пісуар на стіні. Це вдале рішення з тієї причини, що багато хто має маленькі квартири з крихітним санвузлом.

4. Типи конструкції і спосіб монтажу

Зазвичай тип інсталяції залежить від того, куди необхідно передати всю вагу конструкції. Які типи конструкції популярні?

Блокова система інсталяції підходить для тих, хто може прикріпити інсталяцію до капітальної стіни. Під час монтажних робіт не обійтися без анкерних болтів, зате після установки вся інсталяція буде розташована в підвішеному стані. Так ви заощадите вільне місце.

Рамна система інсталяції встановлюється на підлогу. Таку конструкцію можна використовувати в фальш-стінах і перегородках, які зроблені з гіпсокартону. Інсталяція такого типу оптимальна для тих, хто хотів би відрегулювати висоту монтажу приладу.

5. Підведення води

Вода підводиться або ззаду, або збоку, або зверху. Це залежить від того, де знаходиться головний стояк. Всі моделі оснащуються отворами для будь-якого типу підведення води, однак перед покупкою краще переконатися в наявності необхідних отворів.

6. Секрети вибору

Перед тим, як почати вибір моделі інсталяції, покупцеві потрібно дізнатися, де вона буде встановлена.

Види інсталяції:

  • стандартні
  • кутові
  • низькі
  • двосторонні

Стандартні підходять для приміщень, де немає серйозних обмежень за габаритами. Таку інсталяцію вибирають для установки в стандартному санвузлі. Розміри інсталяції досягають 50 см в ширину і 112 см у висоту. Подібні конструкції купують в типові квартири, де санвузли не дуже маленькі, але й не дуже великі.

Низькі системи інсталяції – це установки з серйозними обмеженнями по висоті. Конструкція оптимальна для маленьких квартир. Висота рам досягає всього 82 см.

Двосторонні часто зустрічаються в офісах і в торгових центрах. Вони оптимальні для таких споруд, адже в них чаші розташовані відразу з двох сторін.

Кутові інсталяції підійдуть для тих, хто хотів би встановити унітаз в кутку туалету. Проблему можна вирішити і покупкою кутових модулів для невеликих санвузлів.

Варто окремо відзначити, що іноді потрібно встановити відразу на одній стіні кілька унітазів, раковин або інших сантехнічних приладів. Якщо все повинно бути встановлено в лінію, то допоможе особлива система інсталяції.

Хоча вибір моделей великий, купити потрібну інсталяцію не складно. Потрібно враховувати особливості монтажних робіт.

7. Управління

Органи управління повинні бути стильними та не виходити за рамки дизайну приміщення, в якому встановлена ​​інсталяція. Тоді конструкція не зіпсує приміщення, в якому вона встановлена.

Однак оцінювати управління потрібно і за технічними показниками. Всі органи управління повинні бути ергономічними (зручними). В іншому випадку використовувати конструкцію буде не дуже зручно. Потрібно переконатися в тому, що отримати доступ до управління можна легко. Якщо для цього потрібно щось розбирати, то купувати таку модель небажано.

Важливо, щоб відремонтувати конструкцію можна було без розбору стіни, обкладеної плиткою.

8. Режим зливу води

Особливе значення відводиться і режиму зливу води. У багатьох регіонах високі тарифи на воду, тому споживачі економлять на всьому, включаючи і злив води в унітазі.

Деякі виробники випускають моделі з різними режимами роботи зливу. Це може бути навіть переривання зливу. Існує подвійний злив і одинарний. Споживачі можуть вибирати між кількома обсягами змиву (великим і малим). Щоб налаштувати режим роботи зливу, бажано купити модель із сучасною панеллю змиву.

9. Матеріал кнопки змиву

Кнопки змиву виготовляють із пластику, металу або скла, проте бувають і інші види. Ці матеріали практичні, адже кнопки легко мити і вони прослужать багато років. За ними практично не потрібно доглядати.