«Сім разів перевір, а один раз відміряй» говорить народна мудрість, маючи на увазі ту ретельну роботу над дизайном інтер’єру, яку повинен виконати будь-який поважаючий себе фахівець перш, ніж розпливчасте і аморфне побажання клієнта втілиться в стильний і витончений результат. Для багатьох людей дизайн інтер’єру давно став важливою частиною повсякденного життя. Скористатися послугами спеціалістів можна за посиланням https://nsdgroup.com.ua/dizajn/, а ми розповімо вам про те, як зробити приміщення вишуканим, стильним і неповторним. Перш за все варто розповісти, що ж ховається за популярним словосполученням «дизайн інтер’єру»? Як кажуть нам всезнаючі вчені, це спеціальна галузь, що займається дизайном приміщень. Її мета – створити таку взаємодію навколишнього простору з розташованими в ньому людьми, яка зробить перебування в ньому зручним.

Інтер’єрний дизайн в певних пропорціях поєднує в собі художній і промисловий види дизайну. Він розробляється як для житлових приміщень, так і для робочого простору (офісів, магазинів, складів, банкетних залів і т.д.). Робота дизайнера полягає в поліпшенні умов праці або функціональних дій в приміщеннях, оптимізації їх ергономіки. Не варто забувати і такий напрямок цього виду діяльності, як створення оформлення для «спеціальних» робочих приміщень (це можуть бути, фото і кіностудії, лікарні, аквапарки, готелі та багато іншого). В цілому ж найбільш популярні галузі, затребувані на ринку серед простих обивателів: це дизайн інтер’єру квартир, будинку, котеджів.

Словосполучення «дизайн інтер’єру» для багатьох є синонімом чогось індивідуального і неповторного. Замість загальноспоживчого стандарту, який існував кілька десятиліть тому в нашій країні, сьогодні дизайн інтер’єру передбачає відмову від набору типових і невиразних предметів, розставлених на площі у випадковому порядку. Тепер це цілісна оригінальна композиція, де кожна річ, кожна деталь, кожен штрих несуть свій особливий сенс, функціонал і естетичну складову.

Проектування інтер’єру сьогодні передбачає яскраву авторську задумку, що робить приміщення ексклюзивним і не схожим на інші простори. При цьому важливе місце в дизайні відводиться тому, як зробити нашу площу (не важливо, житлову або робочу) комфортною для перебування, ергономічною і функціональною. На даний момент в дизайні існує величезна кількість різноманітних стилів, сформованих в різних історичних епохах. Дизайнер, як деміург, керує всім процесом оформлення інтер’єру в приміщенні. Починаючи плануванням простору, освітленням, системами вентиляції, акустикою, обробкою стін; і закінчуючи розміщенням меблів і т.д. Процес розробки дизайну інтер’єру починається з дизайн-проекту, в якому детально розповідається як буде виглядати майбутнє приміщення. Тут фахівець складає креслення і схеми майбутньої планування, описує функціональні і естетичні характеристики. Важливою частиною цього документа є схеми комунікацій і матеріали, які будуть використовуватися в обробці. Сьогодні значний акцент робиться на практичності інтер’єру. Інженери прораховують в яких приміщеннях людина проводить більше часу, що вона там робить, як пересувається по простору.

Але перш ніж, створити готовий проект дизайнеру потрібно зробити кілька кроків:

  • поспілкуватися з замовником і скласти технічне завдання, в якому будуть відображені його побажання щодо проекту
  • виїхати на місце і зробити необхідні заміри
  • після цього дизайнер розробляє ескізи майбутнього інтер’єру, які пропонує замовнику (в них міститься інформація по стилістиці приміщення, плануванні, функціональній складовій, розстановці предметів інтер’єру;
  • після того, як замовник схвалить концепцію дизайну, фахівець переступає до детального планування, що враховує безліч найрізноманітніших аспектів (комунікації, освітлення, оздоблення і т. д.)

Кінцевим етапом є реалізація дизайнерських рішень в життя, коли проходять будівельні, ремонтні або опоряджувальні роботи. Тут завданням дизайнера є контроль за діями робітників, що дозволяє втілити в життя всі креативні задумки.

Проектування дизайну інтер’єру – складний і кропіткий процес, який краще довірити професіоналам своєї справи. Саме вони знають, як перетворити ваше приміщення так, щоб перебування в ньому було приємним і зручним.