Одна з найулюбленіших страв дітей і дорослих всього світу – бургер. Їх існує велика кількість – з сиром, з котлетою з нуту, з курячою котлетою, з соусом барбекю або соусом дорблю та ін. Ця поживна страва може слугувати повноцінною основною стравою, або ж закускою. Бургери зручно взяти з собою у дорогу та приготувати на пікнік.

Дуже просто приготувати вдома смачний бургер, інгредієнти для нього є майже в кожному домі. Класичний рецепт це булочка, котлета, маринована цибуля, соус та листя салату. Ви завжди можете дати волю своїй фантазії та додати за смаком сир, або томати, смажені печериці, мариновані або свіжі огірки. Експериментуйте з різними соусами, це додасть пікантності готовій страві.

Найдовше готувати котлету для бургеру. М’ясо слід перемолоти у фарш, до нього додають лише сіль та чорний перець. Сіль зв’яже м’ясо, воно не буде розсипатись у готовій котлеті. Потім фарш треба добряче перемішати, не відбивати, а саме перемішати та дати йому “відпочити” у холодильнику кілька годин. Тоді котлети вийдуть соковитими та ідеально рівними. Ідеальна висота котлети для бургеру 3 см, так м’ясо просмажиться, але залишиться соковитим.

Якщо у вас немає часу самотужки робити котлету для бургеру, ви завжди можете обрати заморожені напівфабрикати. Котлети від Продукти Єрмоліно ідеально підходять для бургерів, вони ніжні в середині та мають хрустку скоринку ззовні.

Для бургеру з котлет “Бабусині” вам знадобиться:

  • булочка кругла пшенична або житня – 1 шт.;
  • помідор – 2 кільця;
  • сир твердих сортів – 2 шматочка;
  • огірок солоний –  2-3 кільця;
  • листя салату – 2 шт.;
  • соус (кетчуп або майонез) – 1 ст.л.;
  • олія для смаження – 1 ст.л.

Приготування:

Обсмажте котлету на олії з обох боків до рум’яної скоринки. Булочку розріжте навпіл та підсмажте розрізом донизу на сухій сковороді (без олії). Так хліб не буде швидко м’якнути від соусу та соку з помідор.

Поріжте кільцями помідор та огірок. Сир наріжте тоненькими скибочками.

Збираємо бургер: на булочку покладіть листя салату, помідор. Додайте зверху трохи улюбленого соусу. На соус кладемо гарячу котлету “Бабусину” від ТМ Єрмоліно, а зверху сир. Так сир трохи розплавиться від гарячої котлети і стане ще більш смачним. Кладемо огірок і накриваємо другою половинкою булочки.

Приготування займає до 10 хвилин і ситна страва до обіду чи вечері готова.

Смачного вам!