Затишність та комфортабельність житла залежить від мікроклімату та чистоти. Добре, що підтримувати порядок вдома з кожним роком стає все легше. З’являються компактні акумуляторні пилососи, очищувачі повітря та інші девайси, які допомагають боротися з брудом, пилом, неприємними запахами.

Щоб витрачати на прибирання менше часу, варто завести вдома «арсенал» корисної і функціональної побутової техніки.

Які саме девайси доцільно придбати та чому?

Акумуляторний пилосос

Компактний і легкий пилосос з акумулятором — чудове рішення для швидкого «косметичного» прибирання. Його зручно використовувати тоді, коли часу на «генералку» не вистачає.

Максимум користі можна отримати від моделі формату «2 в 1». Вона підходить для експлуатації в автомобілі. Нею також можна видаляти забруднення у важкодоступних місцях — наприклад, на підвіконнях або під плінтусами.

Ще один ергономічний варіант — ручний пилосос. Завдяки мініатюрним розмірам його завжди можна взяти з собою на дачу.

Придбати акумуляторні пилососи різних типів можна тут https://wo.ua/gadzhety_dlya_uborki/.

Очищувач повітря

Купити очищувач повітря за посиланням варто https://wo.ua/ochistiteli-vozdukha/, щоб:

  • боротися з побутовою пилюкою;
  • підтримувати мікрокліматичні показники в межах норми;
  • слідкувати за складом повітря;
  • боротися з алергенами.

Очищувачі видаляють з повітряної маси усі ті шкідливі елементи, які можуть спричинити реакцію гіперчутливості.

Робот для миття вікон

Мити вікна вручну складно і довго, а у багатоповерхівках — ще й небезпечно. Тому доцільно купити компактний пристрій, який в автономному режимі відмиває усі видимі забруднення на поверхнях склопакетів.

Його також можна використовувати для догляду за:

  • стінками душової кабіни,
  • дзеркалами,
  • столами,
  • скляними дверима.

Побутовий пароочищувач

Пароочищувач потрібен для боротьби з тими забрудненнями, які не можуть видалити пилососи та пральні машини. Він з легкістю знищує застарілі плями на поверхнях м’яких меблів, вуличного одягу, кахельної плитки.

Робот пилосос

Делегувати повноваження, пов’язані зі збиранням пилу, а також миттям підлоги, можна роботизованому пилососу. Він працює без контролю з боку користувача і дозволяє звільнити трохи часу для відпочинку, роботи чи спілкування з рідними.

Керувати роботом можна за допомогою смартфона або планшета. Не обов’язково навіть вставати з ліжка, щоб запустити процес прибирання.

Крім цих 5 пристроїв не варто забувати й про інші корисні «інструменти» для прибирання. Про всяк випадок вдома завжди мають бути мікрофіброві серветки, губки та різноманітні щітки.