Про фітнес-браслет з NFC багато з нас мріяли вже давно. Мріяли так активно, що навіть замовляли китайські версії (на ринку Піднебесної моделі з таким модулем продають не перший рік) і намагалися «подружити» їх з гугловськими сервісами. Xiaomi першій вдалося позбавити любителів безконтактних платежів від мук. У червні минулого року стартував продаж нової версії браслета Mi Smart Band 4 NFC. Коштує він практично вдвічі дорожче звичайного Mi Band 4.

Власне, а чи є необхідність переплачувати? Для власників смартфонів без NFC, напевно, є. Не будемо забувати, що імениті виробники гаджетів досить довго пручалися і випускали навіть моделі середнього класу без цього модуля. Мовляв, потрібен він далеко не кожному. Тепер, схоже, здалися.

Ще одна категорія ймовірних користувачів браслетів з NFC – жінки. Якщо чоловіки носять смартфони, головним чином, в кишенях, і дістати його для оплати можна без проблем, у прекрасної статі гаджети, як правило лежать в сумочках. Разом з двома кілограмами косметики і річним запасом шоколадок на випадок третьої світової. Швиденько дістати смартфон не так вже й просто, а з браслетом і намагатися не треба – достатньо піднести руку.

Як відрізнити Xiaomi Mi Band 4 з NFC і без нього?

Якщо вас будуть запевняти, що можна купити звичайний Xiaomi Mi Band 4, залити туди якусь хитру прошивку і отримати бажаний NFC, не вірте. Для безконтактних платежів потрібен фізичний модуль, і ніякими прошивками цієї опції в браслет не додаси.
Головна ознака Xiaomi Mi Band 4 з NFC (ну, звичайно, крім ціни) – унікальна ікона на єдину сенсорну кнопку. У звичайних версій на кнопку нанесене коло, у «безконтактних» – перевернута буква U.

Функції як в Xiaomi Mi Band 4?

Так. Технічно це той же Mi Band 4 з усіма його перевагами і недоліками. Якщо вам не терпиться скоріше перейти на бесконтатні платежі, цілком можна купити «четвертий» мі бенд, але ми б почекали виходу п’ятої версії.

Як мінімум, новий браслет буде підтримувати безконтактну зарядку, а, значить, не доведеться постійно витягувати з ремінця капсулу і вкладати її в оригінальний зарядний пристрій.

Підключення Xiaomi Mi Band 4 з NFC: нюанси

Так, вам потрібно про них знати, якщо ви вже практично вирішили зробити покупку.

  • По-перше, поки новий браслет працює тільки з MasterCard. Якщо у вас Visa, варто почекати.
  • По-друге, карти не всіх банків можна використовувати для безконтактної оплати браслетом. Навіть, якщо це MasterCard.

Як налаштувати Xiaomi Mi Band 4 з NFC?

Все дуже просто. Знадобиться додаток Mi Fit, вже добре знайомий власникам браслетів Xiaomi.

  • Переходимо у вкладку “Профіль” .
  • Підключаємо пристрій або натискаємо по його назві, якщо його підключено.
  • Другим зверху пунктом буде “Компанії” . Відкриваємо його, вводимо дані карти (можна сфотографувати, але краще ввести вручну). Власне, ось і все.