Електрика – один з найбільших проявів прогресу. Сьогоднішнє життя неможливо уявити без таких благ цивілізації, як телевізор, комп’ютер, телефон і т. д. Всі ці предмети комфорту, так чи інакше, пов’язані з електрикою, відключення якої хоча б на годину вводить нас в ступор.

Кожному хочеться, щоб його будинок був забезпечений безперебійною подачею електрики, захищений від збоїв в роботі електросистем. Тому варто довіряти виконання робіт, пов’язаних з електропроводкою, не маловідомим «горе-майстрам», а справжнім професіоналам. Більше інформації можна отримати за посиланням https://elektrik.zp.ua/.

Що являють собою електромонтажні роботи?

Власне кажучи, що таке електромонтаж? Це сукупність різних видів робіт, основна мета яких – забезпечити вас, як споживачів, електрикою. Складовою частиною електромонтажних робіт є будь-які дії під напругою:

  • заміна розеток і вимикачів;
  • підключення або заміна лічильників електроенергії;
  • видалення і установка електропроводки та ін.

Також до складу послуг з монтажу електропроводки входять як внутрішні роботи ( в інтер’єрі об’єктів), так і зовнішні (установка вуличних ліхтарів та ін.).

Оскільки електромонтаж – це достатньо «брудний» процес, то перед викликом майстра приміщення необхідно підготувати. Якщо ж монтаж електропроводки буде проводитися ззовні будівлі, то потурбуйтеся про те, щоб електрик мав можливість виконати свою роботу без різних перешкод.

Стадії електромонтажу

В цілому, їх виділяють три:

1. На першій стадії при замовленні послуг з монтажу електропроводки майстри повинні надати вам проект, етапи його реалізації, а також калькуляцію, де зроблено розрахунок. Зазвичай для квартир такий проект є типовим і його не потрібно складати заново. А це знижує ціну за виконання робіт. Від того, наскільки грамотно складений план реалізації електромонтажу, залежить якість кінцевого результату. Тому перед початком робіт узгодьте терміни і графік їх виконання.

2. На наступній стадії майстер робить перевірку стану проводки в вашому приміщенні. Тут важливо знати, якщо дроти старі і не відповідають вимогам експлуатації, то їх необхідно повністю замінити.

3. Далі відбувається безпосереднє виконання електромонтажу. Після закінчення робіт необхідно провести перевірку на виявлення помилок, а в разі їх наявності – усунути. А також здійснюється «випробування» приміщення, де проводилися роботи по електромонтажу.