Накладні освітлювальні прилади сьогодні набирають популярність в розрізі прагнення людей до індивідуальності в оформленні інтер’єрів. Вироби з даного класу мають цілу низку експлуатаційних та естетичних переваг, які приваблюють сучасних споживачів. Накладні світильники досить компактні, але при цьому здатні висвітлювати досить велику площу, часто можуть обертатися в декількох напрямках, володіють універсальним дизайном і служать набагато довше в порівнянні з моделями попередніх поколінь.

Дані вироби по комплектації майже не відрізняються від вже добре знайомих покупцям точкових світильників. Вони так само оснащені невеликими вбудованими блоками живлення, радіаторами, патронами і лампочками. Залежно від виробника і конкретної моделі, у вироби може бути рухома ніжка або опорний кронштейн, різна форма купола плафона-розсіювача і спосіб кріплення. Накладні led світильники найчастіше виготовляються зі скла і металу, але при бажанні у продажу можна знайти вироби з пластику, дерева, паперу, кришталю, штучних мінералів і т. д. Сировинний фактор безпосередньо позначиться на міцності і ціні товару, а також вплине на його застосовність в приміщеннях з різним мікрокліматом і на максимально можливий радіус розльоту променів.

Вибір накладного світильника для стелі

Споживачі віддають перевагу стельовим накладним світлодіодним світильникам більш звичним люстрам з різних причин:

  • одних в більшій мірі цікавить економія простору і істотно менша захаращеність центральної частини стелі в приміщеннях;
  • інших – збільшення рівномірності освітлення;
  • третіх – новий вигляд житла після ремонту;
  • четвертих – візуальне збільшення кімнати.

Згідно з цим слід вибирати і світлоприлади, оскільки їх кількість, форма і розмір плафона безпосередньо визначають майбутню світлову картину в житло.

Якщо загальна стилістична концепція майбутнього ремонту вже ясна, накладні точкові світильники необхідно підбирати по доречному в певному контексті зовнішньому виконанню і габаритам. Серед виробів подібного роду дуже багато моделей з простими геометричними формами – в основному, прилади тяжіють до циліндра або кубу. Такий формат просто відмінно вписується в більшість інтер’єрів, а необхідна різноманітність досягається за рахунок застосування виробів з різним кольором корпусу, що відрізняється рівнем прозорості самого плафона і підбором лампочок по світловому потоку і колірній температурі.

Для віталень, їдалень і житлових кімнат розумніше купувати такі стельові накладні лід світильники, які можна буде швидко розгорнути в необхідну сторону при виникненні необхідності. Спальні не завжди потребують подібного, та й кількість джерел світла в них традиційно менше. У таких місцях краще більш об’ємні моделі з матового скла з високим рівнем розсіювання променів. Для зовсім маленьких кімнат підійдуть прилади з декількома лампами, спрямованими в різні боки – хоча вони досить схожі на звичайні люстри, все ж виграють в плані компактності.

Для акцентованого або локального освітлення має сенс вдаватися до використання виробів, в яких пучок світла фокусується в порівняно невеликій області. Наприклад, для декоративного підсвічування ніш, картин, вазонів, полиць з нагородами та ін., цілком можуть підійти абсолютно різні світильники:

  • стельово-накладні – для вертикально витягнутих об’єктів;
  • настінні – для об’ємних горизонтальних полотен;
  • підлогові – для інтер’єрних аксесуарів.

Де використовують накладні світильники?

Сьогодні область застосування накладних освітлювальних приладів практично нічим не обмежується. Їх можна часто побачити не тільки в побуті, але також в комерційних приміщеннях, на виставках, в ресторанах і багатьох інших місцях громадського користування. Як зрозуміло зі сказаного раніше, в квартирах вони відмінно справляються з освітленням житлових кімнат, проте в технічних і допоміжних зонах застосовуються рідше. Наприклад, якщо у ванній кімнаті або комори для них ще може знайтися місце, то в невеликому туалеті краще виглядатимуть вбудовані в стелю моделі.

У кухнях накладні лед світильники часто застосовуються господинями в якості джерел додаткового освітлення, розташованого в безпосередній близькості від робочої поверхні. Найчастіше в таких місцях найбільш доречні довгасті моделі з високою інтенсивністю світіння, але хорошим рівнем розсіювання променів. Розташовувати їх можна як на стелі, так і на стіні, в тому числі, під рядом навісних шафок кухонної інсталяції.

На балконах, в підвалах, в гаражах, в сараях і майстернях даний вид світлоприладів теж дуже затребуваний. Зрозуміло, для зазначених цілей зазвичай купуються недорогі накладні світильники зі спрощеним дизайном і високим класом пиловологозахищеності. У такому контексті їх завдання-давати рівномірну яскраву засвічення, а не формувати атмосферу. З тією ж метою в подібних місцях встановлюється не одне джерело світла, а відразу кілька, зазвичай на протилежних стінах або в різних кінцях приміщення.

Для різних музеїв, виставок і галерей накладний Світлодіодний світильник сучасного типу став справжньою знахідкою. У цих місцях зазвичай застосовують тільки поворотні прилади з двома-трьома незалежними плафонами, що дозволяє висвітлити відразу кілька об’єктів в залі. У кафе і ресторанах використовуються моделі більш витончених форм, що допомагають створити романтичну атмосферу. У магазинах і супермаркетах, холах готелів і адміністративних закладів використовуються найбільші стельові світильники. Тут їх головне завдання-яскраво висвітлити простір, і тільки потім стати прикрасою інтер’єру. Величезний вибір моделей самого різного виду найпростіше вивчати на сайті інтернет-магазину: тут є можливість все детально розглянути, не поспішаючи вивчити характеристики і порівняти товари з собою.