За дитиною потрібен постійний догляд, який потребує наявності в будинку дитячих предметів і різних аксесуарів. Благо в магазині сьогодні все є, асортимент дитячих товарів, безумовно, радує. Єдине, щоб покупка радувала ще більше і була корисною, необхідно вміти вибирати продукцію.

Незамінним предметом для годування малюків є слинявчик, який також називають дитячим нагрудником. Величезний вибір якісних виробів для дітей можна знайти на сайті https://colibribaby.ua/.

Як вибрати нагрудник для годування

Слинявчик оберігає дитину і її одяг від забруднення їжею, яка постійно випадає під час годування. Раніше нагрудники для дітей були виготовлені з текстилю, через що одяг все одно бруднився і виникала необхідність частого прання. Безумовно, після цього залишалися плями. Такі нагрудники не практичні, їх термін використання також швидко закінчувався. У сучасному світі ситуація кардинально змінилася. Сьогодні  існує величезний вибір дитячих товарів з різних матеріалів, які відповідають гігієнічним стандартам і нормам.

Види дитячих нагрудників

  • Текстильні. Слинявчики, виконані з тканини, широко представлені на ринку. Часто для виготовлення таких нагрудників використовують бавовняну тканину і мохер. Ці вироби повністю безпечні, легкі в користуванні, підходять малюкам, у яких підвищене слиновиділення. Важливо періодично прати їх після забруднення і прасувати.
  • Пластикові і силіконові. Цей виріб створено таким чином, що нагрудник у вигляді кишені збирає всі надлишки їжі, які висипаються з посуду або рота дитини. Їх легко мити, іноді достатньо протерти вологою серветкою. Ідеальний варіант для подорожей з малюком або прогулянки.
  • Комбінований. Такий слинявчик відрізняється тим, що містить два шари. Одна сторона складається з клейонки, а інша з тканини. Універсальний предмет, підходить для діточок будь-якого віку.
  • Поліетиленовий. Чудовний нагрудник, має вологостійку основу. Відрізняється тривалим терміном використання і не потребує особливого догляду. Фахівці рекомендують не використовувати їх кожного дня, так як вони можуть спричинити дискомфорт.
  • Одноразовий. Ідеальний варіант слинявчика для прогулянки, він має гігієнічну поверхню, не потребує прання і підходить для разового застосування.

На що звернути увагу, вибираючи дитячий нагрудник

  1. Тканинні нагрудники підходять не тільки під час годування, але й діткам з рясним слиновиділенням, приблизний вік дітей від двох до трьох місяців;
  2. Ідеальним варіантом для піврічних малюків вважається силіконовий або пластиковий виріб. У цей період дітям вводять прикорм, тому нагрудники не завадять;
  3. Дітлахам від 12 місяців краще користуватися комбінованими виробами;
  4. Порада, обходьте найдешевшу продукцію стороною, це говорить про невідповідність гігієнічним нормам і безпеки. Адже їх шиють або виготовляють з дешевого пластику і тканини, вони мають дефекти і неприємний запах;

У продажу зустрічаються різні за формою нагрудники. Є такі, що прикривають тільки груди, а є і більш широкий варіант, який захоплює плечі, ручки і животик малюка. Такі нагрудники називаються фартухами, їх використовують при створенні виробів під час занять творчим процесом: малювання або ліплення виробів.