Верхній одяг для дівчаток служить для захисту від холоду, вітру і вологи, проте його найважливіша властивість – зручність, адже дитині повинно бути комфортно на вулиці.

Дитячі куртки для дівчинки повинні бути легкими, комфортними і простими в користуванні. Для прогулянок в різну погоду їх випускають з різними наповнювачами і застібками, непромокаючими і вітрозахисними.

Чим відрізняється верхній одяг для дівчаток

Сучасні куртки і пуховики для дівчаток багато в чому повторюють моду для дорослих за фасонами, забарвленням і декором. Вони можуть бути лаконічними спортивними, класичними або в романтичному стилі – з вишивками, аплікаціями та іншою обробкою.

При підборі фасону важливо врахувати, щоб куртка була зручною для рухливого способу життя. Довжина рукавів повинна майже закривати стиснуту в кулак долоню – так дівчинка не виросте з куртки в середині сезону. Добре, якщо фасон дозволяє акуратно підвернути краї в разі потреби. Жилети вигідні тим, що їх можна носити довше і орієнтуватися тільки на ширину і довжину спинки.

Тканина, з якої пошита куртка, повинна бути м’якою і приємною на дотик, а наповнювач – легким, але теплим. Важливо, щоб куртка не продувалася вітром, але тканина могла пропускати повітря – так у дівчинки буде менший ризик спітніти і застудитися.

Які особливості є у сезонного верхнього одягу

Пуховиками часто називають стьобаний одяг з будь-яким наповнювачем, але справжній пуховик – це куртка, всередині якої знаходиться тільки пух або його суміш з пером.

В одязі для холодної пори року важливо, щоб куртка або пуховик досягали середини стегна дитини. Для зручності пересування можна вибирати модель, подовжену ззаду і коротшу спереду.

Можна купувати зимову куртку на один розмір більше – під неї можна буде одягнути джемпер або теплий світшот. Добре якщо куртку або пуховик можна трохи регулювати за розміром, наприклад за допомогою шнурка по низу або на поясі. Це зручно при протягах і холодному вітрі.

Паркам, утепленим жилетам і пуховикам не завадить комір-стійка для захисту шиї від вітру, але важливо, щоб він був вільного крою, не тиснув, не натирав і не колов горло дитини.

Проклеєні шви потрібні для курток з мембранної тканини та інших синтетичних матеріалів – вони роблять куртку непроникною для вологи.