Перед придбанням нерухомості українці заздалегідь враховують безліч нюансів. Через різницю між вартістю квартир щодо доходів населення, інвестори змушені купувати об’єкти з запасом на майбутнє. Так у молодої родини не буде проблем із тим, щоб віддати дитину в дитсадок чи школу, знайти поблизу дитячі майданчики та різноманітні додаткові заняття.

Будівельні компанії України з кожним роком приділяють максимальну увагу інфраструктурі для пар з одним або декількома малюками. Якщо житловий комплекс розташований на межі міста або в малорозвиненому районі, девелопери будують на території комерційні приміщення, об’єкти соціально-побутового призначення та ін. Також забудовники піклуються щодо планування, адже житло повинно бути затишним, без непотрібних порожніх кутів та тонких стін.

На що звертати увагу до придбання нерухомості для дітей

1. Надійність будівельної компанії. Перед вкладенням коштів, обов’язково ознайомтеся з іншими проектами девелопера. Оцініть кількість зданих в експлуатацію багатоповерхових будинків, почитайте на форумах відгуки мешканців ЖК або поспілкуйтеся з ними особисто. Віддавайте перевагу компаніям, які не затримують строк здачі, виконують обіцянки та застосовують якісні будматеріали;

2. Розташування. Намагайтеся підбирати жилплощу в перспективних або вже в добре розвинених районах. Так у майбутньому буде простіше продати або розміняти квартиру. Навіть у разі обмеження бюджету намагайтеся не купувати житло далеко від центру. На крайній випадок підбирайте варіант у нових мікрорайонах або об’єкти із власною інфраструктурою;

3. Екологія. Розглядайте лише ті новобудови України, які розташовані поблизу парків, лісових масивів та водойм. Поруч не повинно бути шкідливих виробництв, магістралей міжнародного значення або доріг із сильною завантаженістю.