Дизайн інтер’єру заміського будинку: особливості

Більшість людей вважають створення дизайну інтер’єру заміського будинку складним завданням, що вимагає наявності професійних навичок. Так і є, оскільки на вас чекає копітка робота з декількома масштабними приміщеннями. При облаштуванні заміського житла необхідно враховувати не тільки площу і конфігурацію кімнат, але й розмір вікон, ландшафтний дизайн прибудинкової території, висоту стель і багато інших чинників. Тому, радимо вам звернутись до спеціалістів, яких можна знайти на сайті https://egohouse.ua/dizajn-interera-domov-i-kottedzhej.

Стильова концепція оформлення заміського житла багато в чому залежить від того, чи є будинок гостьовим (дачним) або ж це апартаменти для постійного проживання. У першому випадку можна сміливо експериментувати з відтінками, стилями і декоративними елементами. Якщо котедж для постійного проживання, колірні контрасти і зайва кількість деталей можуть створювати дискомфорт. Адже багато хто вибирає заміські будинки тільки через те, що там можна забути про міську метушню і насолодитися єднанням з природою. Іноді готові рішення для облаштування свого будинку можна знайти на фото дизайну інтер’єрів будинків і котеджів. Вдалих знімків робіт професійних дизайнерів в інтернеті предостатньо.

Основні принципи облаштування заміських котеджів

Зовсім необов’язково робити всі кімнати будинку схожими одна на одну. Тоді житло буде більше схожим на готель з красивими, але ідентичними номерами. Для кімнат краще підбирати різні меблі схожих стилів. Теж саме відноситься і до кольорової гами. Якщо будинок має велику площу, для його оформлення можна використовувати 7-10 відтінків, що гармоніюють один з одним. Швидко і правильно вибрати колористику дизайну інтер’єру котеджу можна за допомогою комп’ютерного підбору з заданими параметрами.

Не можна залишати без уваги особливості ландшафтного дизайну будинку, так як при їх використанні вдасться створити ефектний і максимально комфортний інтер’єр. Наприклад, зону їдальні краще розташовувати в приміщенні, вікна якого виходять на квітучий сад. Для вітальні слід вибирати кімнату, вікна якої не загороджені деревами. Тоді приміщення більшу частину дня буде наповнене природним сонячним світлом. При залученні в проекті всіх сторін будинку враховуйте різне освітлення і температурний режим, відштовхуючись від яких можна правильно розташувати функціональні зони і підібрати колірну гамму. Кімнати, що знаходяться на північній стороні, слід оформляти у світлих і теплих тонах, а для оформлення приміщень, розташованих на південній стороні, використовуйте блакитні, сірі і сині відтінки.

Прованс, як один з найпопулярніших стилів оформлення заміських будинків

Дизайн інтер’єру будинку в стилістичної концепції прованс виглядає дуже ефектно і презентабельно. Цей стиль вважається універсальним, оскільки прекрасно підходить для облаштування як дачі (гостьового будиночка), так і заміського котеджу для постійного проживання. Прованс поєднується зі стилем вінтаж, тому для економії можна підібрати вінтажні меблі. В результаті можна створити романтичну і по-домашньому затишну атмосферу.

Поділись


Новини партнерів