Як обрати замок для вхідних дверей?

Безпека будинку або квартири – перше, про що замислюється кожен при купівлі нерухомого майна. Для досягнення цієї мети використовують всі можливості, від установки масивних дверей до використання надійного замка, наприклад замка Guardian. Але чи можна знати напевно, який захист стане найнадійнішим для Вашої квартири? Який замок вибрати, щоб зловмисники витратили багато часу даремно на злом? Чи є потреба в зміні замків саме зараз?

Щоб відповісти на всі ці питання, пропонуємо розглянути одні з найбільш надійних замикаючих механізмів. Після цього ви зможете вибрати найбільш підходящий для себе варіант.

Види замків для вхідних дверей і їх характеристики

  • Сувальдні або сейфові. Визнані одними з найкращих за якістю і надійністю. Зустрічаються в банках на дверях сейфів. Підвищена надійність такого механізму забезпечується внутрішньою будовою замку, який складається з декількох спеціальних деталей – сувальд. Чим їх більше, тим вищим буде рівень захисту.
  • Циліндричні. Це – хороший варіант для захисту вхідних дверей від зломів. У замикаючому механізмі присутні сердечник, циліндр, а також сувальди. Такі замки можуть бути: однорядними і дворядними; односторонніми або двосторонніми.
  • Замки з можливістю перекодування. Ці механізми можуть бути сувальдними або циліндричними. У випадку, якщо ключ буде втрачено, не треба робити його заміну – достатньо скористатися інструментом, який йде в комплекті до замка, завдяки якому можна зняти кодування. Задати нове кодування можна за допомогою запасних ключів.
  • Смартлок. Цей вид замків вважається найсучаснішим. Його неможливо відкрити ключем, не ввівши попередньо код на цифровий панелі. Це забезпечує подвійний захист, який дуже складно зламати.

Типи установки замка в двері

  • Врізні. Важливо враховувати ширину дверей і розмір самого блоку для установки замка.
  • Накладні. Цей тип вважається менш надійним, так як установка на двері здійснюється за допомогою різних кріплень. Використовувати його рекомендується в тандемі з врізним замком.

Замки так само відрізняються за класами: перший – легко піддається злому, а далі по зростаючій. Четвертий клас найстійкіший до будь-яких впливів.

Поділись


Новини партнерів