Правильне та регулярне очищення шкіри при вмиванні – основа всіх доглядових процедур. Увечері ми змиваємо надлишки себуму, пил і косметику. А вже до ранку шкіра виділяє чергову порцію шкірного сала – вмиватися потрібно знову. І в нашому розпорядженні цілий арсенал засобів для чищення, детальніше про які можна дізнатися в Beauty Hub. А ми розберемося, який з них потрібен саме вам.

Гель

Здебільшого це ідеальний засіб для жирної та комбінованої шкіри. У складі гелю немає олій, що обтяжують текстуру продукту. Гель швидко та ефективно прибирає забруднення, матує та звужує пори. Деякі бренди доповнюють склад своїх засобів дрібноабразивними частинками для додаткового відлущування ороговілих клітин.

Власниці сухої та чутливої ​​шкіри теж можуть користуватися гелями. Але це мають бути максимально м’які засоби без сульфатів. Тут варто звернути увагу на рослинні екстракти, які надають додаткову пом’якшувальну та зволожуючу дію, наприклад, церміди, ліпіди, сквалан.

Пінка

М’які та ефективні — пінки не дарма вважаються одними з найпопулярніших засобів для чищення. І вони підходять володаркам будь-якого типу шкіри, особливо вікової. Головне – вибрати “правильний” засіб. Доведеться уважніше поглянути на склад.

У пінках для жирної шкіри можуть бути ефірні олії і саліцилова кислота. Ці речовини мають підсушуючі, антибактеріальні та матуючі властивості. У засобах, призначених для сухої шкіри, менше миючих компонентів, зате набагато більше гіалуронової кислоти та пом’якшувальних екстрактів.

Гідрофільна олія

При контакті з водою гідрофільна олія перетворюється на ніжну емульсію, яка ефективно прибирає з обличчя макіяж (навіть водостійкий) та інші забруднення. Ідеальний час для неї – вечір. Засіб підійде володаркам всіх типів шкіри, особливо зрілої і схильної до сухості. А все тому, що він не травмує епідерміс і не провокує вироблення зайвого себуму.

Гідрофільна олія добре змивається водою. Але після її використання доведеться ще раз вмитися з пінкою або гелем, щоб прибрати залишки олії зі шкіри. Якщо цього не робити, на шкірі можуть з’явитися висипи та чорні цятки.

Міцелярна вода

Ефективність цього засобу забезпечується міцелами – особливими молекулами з розряду неагресивних компонентів, що очищають. Міцелярка не пересушує і не залишає відчуття стягнутості. Вона, як і гідрофільна олія, відноситься до першого етапу очищення, з її допомогою можна зняти макіяж, у тому числі водостійкий.

Але потім засіб також необхідно змити пінкою або гелем. Навіть якщо виробник заявляє, що не змивати. Міцелли, будучи ПАР, мають властивість накопичуватися на шкірі і, якщо їх не видаляти, можуть викликати роздратування та запалення.

Ензимна пудра

Очищувальний засіб для обличчя, який подарував нам корейський ринок, – ензимна пудра. Продукт активно очищає шкіру, працюючи за принципом легкого пілінгу. В основі будь-якого засобу такого типу – ферменти, що буквально розчиняють надлишки себуму на обличчі, відмерлі клітини та інші забруднення.

Для вмивання ензимну пудру розбавляють невеликою кількістю води, спінюють і розподіляють по шкірі м’якими рухами. Так продукт діє дуже делікатно. А для більш глибокого очищення сухий засіб можна нанести на спонж і вже обробити ним обличчя. Необхідно застосовувати не частіше ніж 2 рази на тиждень.

Молочко

Найніжнішу текстуру з усіх засобів для чищення для обличчя має якраз молочко. Здебільшого ця косметика призначена для зневодненої, чутливої ​​та в’янучої шкіри. Грамотно підібране молочко не дратує епідерміс і не викликає подразнень. Але, як радять косметологи, цей засіб (як гідрофільна олія та міцелярка) вимагає подальшого вмивання водою.

У складі молочка, що очищає, зазвичай присутні доглядаючі компоненти – кислоти невисокої концентрації, олії, рослинні екстракти.