Похід в перукарню або в барбершоп це тільки пів справи. Ідеальна зачіска буде тільки після правильного укладання. А правильне укладання можлива тільки після правильно підібраного засобу.

Як вибрати засіб для укладання волосся?

Для вибору потрібно провести невеликий аналіз. Використовуйте кілька критеріїв:

  • Характеристика Ваших волосся (довжина, густота, жорсткість).
  • Яку укладку хочете отримати.
  • Скільки часу готові витратити.
  • Яку суму заплатити.

Також можна запитати у Вашого майстра. Він порадить з більш професійного боку, спираючись на свій досвід.

Укладання короткого волосся

Коротке волосся мають не так вже й багато варіантів укладання. Їх можна зачесати на бік, спробувати вгору або зробити «хаотичну» укладку. Для таких укладок не обов’язково використовувати засоби з супер фіксацією.

Також потрібно визначитися, чи хочете отримати блиск або матовий відтінок. Якщо блиск – тоді підійде глина для волосся. Чоловічий асортимент гелів постійно збільшується, тому з легкістю можна підібрати варіант і за ціною та за стійкістю. Якщо хочете отримати матовий відтінок, найкраще краще використовувати пасту або помаду для волосся.

Незважаючи на те, що короткі стрижки можуть добре виглядати і без укладання, правильне укладання не принесе шкоди та не займе багато часу.

Укладання волосся середньої довжини

Середня довжина це досить широке поняття, через те, що вона межує і з короткими та з довгим волоссям. Укладання волосся середньої довжини одна з найважчих. Довге волосся можна зав’язати або заколоти, в той час, як середнє волосся вимагає щоденної укладки.

Варто використовувати засоби з середнім або жорстким укладанням. Інакше ризикуєте залишитися без укладання до кінця дня. Можливо, варто підібрати пасту для волосся або помаду для укладання. На упаковці таких засобів часто пишуть тривалість укладання. Паста для волосся додасть матовий відтінок, проте будьте обережні, неправильно підібраний засіб може створити ефект жирного волосся, а не укладених.

Укладання довгого волосся

Догляд за довгим волоссям це взагалі ціле мистецтво. Якщо Ви хочете мати довге, красиве, а головне здорове волосся, тоді потрібно не просто їх підстригати, а й укладати. Регулярне миття, використання правильних шампунів і бальзамів для волосся сама дрібниця, що Вас очікує. Для укладання таких волосся необхідно підбирати засоби з міцною і дуже міцною укладанням. Однак, такі зачіски виглядають дуже цікаво.