Багато хто вважає, що за поняттям «професійна косметика» ховається якісніший товар. Ніби засоби, призначені для використання косметологами, кращі, а значить, потрібно купувати саме їх. Однак насправді все не так просто. Так, можна сказати, що професійна доглядова косметика, з великою ймовірністю дасть кращий результат, але… Давайте розберемося з цим «але» і з’ясуємо, чим саме відрізняються засоби в кабінеті косметолога від вашої косметички.

Головна відмінність професійної косметики

Найголовніше, що відрізняє таку косметику і найчастіше унеможливлює застосування її в домашніх умовах — це концентрації. Не секрет, що і в засобах для домашнього догляду бувають сильні активні компоненти, такі як ретинол та різні кислоти. Але в професійній косметиці концентрація цих речовин може бути в рази вище. Тому можливий більш виражений ефект від використання. Але чому не варто бігти та скуповувати собі салонні засоби? Відповідь очевидна — працювати з такими концентраціями та підбирати їх може тільки сертифікований косметолог. В іншому випадку, без знань і досвіду, в домашніх умовах ви можете собі нашкодити.

Деякі косметичні бренди, наприклад, американський Dermalogica, все-таки випускають професійні засоби, які підходять і для домашнього догляду. Їх часто називають космецевтикою. Слово «космецевтика» об’єднує в собі два поняття: косметика і фармацевтика. Такі продукти містять лікувальні якості, залишаючись при цьому косметичним засобом, а не лікарським, який може призначити тільки фахівець. Обравши космецевтику для домашнього догляду, можна домогтися більш вираженого ефекту навіть в домашніх умовах.

Що дасть використання космецевтики?

Зазвичай продукти з професійних лінійок не містять штучних барвників, ароматизаторів, парабенів та всього, що може викликати небажані реакції на шкірі. Виробники також вкрай обережні з консервантами в такій косметиці — їх або мало, або вони замінені натуральними аналогами.

Крім того, якщо лікарські препарати зазвичай вузькоспрямовані, то космецевтика здатна вирішувати відразу кілька проблем. Річ у тому, що вона може містити відразу кілька активних компонентів, спрямованих на задоволення різних потреб шкіри. При цьому дотримується допустима і безпечна концентрація речовин, а також їх пропорції в засобі. Збалансовані формули можуть, наприклад, одночасно:

  • знімати запалення;
  • заспокоювати роздратування;
  • зволожувати;
  • освітлювати шкіру.

Тому застосування професійної косметики домашнього догляду можливо і навіть рекомендується як альтернатива або доповнення до салонних процедур.

Dermalogica — бренд, якому можна довіряти

Ми вже згадували цю марку вище і тепер хочемо розповісти про неї докладніше, оскільки вона безумовно заслуговує вашої уваги.

У 1986 році американську компанію Dermalogica заснувала Джейн Вурванд, професійний косметолог. Її головні орієнтири при створенні доглядової косметики — здоров’я та екологічність. Більшість засобів марки веганські та володіють відповідними сертифікатами. Всі продукти не містять шкідливих компонентів, барвників, ароматизаторів тощо. Вибрати засіб з усього асортименту досить просто, оскільки багато з них об’єднані в набори. У Dermalogica ви знайдете такі комплекти:

  • набір засобів з ефективним антивіковою дією;
  • лікувальний очищуючий набір для проблемної шкіри;
  • набір косметичних засобів для сухої та збезводненої шкіри;
  • набір «Справжнє полегшення для чутливої шкіри»;
  • набір бестселерів бренду Dermalogica.

Попри те, що є професійна косметика, яку можна використовувати вдома, підбирати її самостійно не рекомендується. Причини все ті ж — подібні засоби відрізняються сильнішим ефектом, а значить, вибирати їх необхідно строго під потреби своєї шкіри. Визначити найбільш точно їх зможе дерматолог або косметолог. Ви можете отримати безкоштовну консультацію професійного косметолога в інтернет-магазині Cosibella. Консультація може містити також підбір індивідуального догляду.

Проявіть турботу про свою шкіру, довірившись фахівцям.