Булхорн – це пластична операція, що є одним з різновидів хейлопластики. Якщо користуватися медичною термінологією, то bullhorn – це субназальний хірургічний ліфтинг, мета якого скоротити відстань між носом і верхньою губою. Це дозволяє збільшити верхню губу і зменшити її шкірну частину.

Назва процедури походить від англійського bull’s horn – бичачий ріг: невеликий надріз в складці під носом, що має форму бичачих рогів.

Оскільки зворотна корекція результатів булхорну практично неможлива, хірурги дуже ретельно підходять до етапу планування процедури. Перед операцією проводиться серія анатомічних вимірів обличчя для розрахунку вашої індивідуальної формули краси. Адже завдання цієї операції – не просто збільшити верхню губу, потрібно зробити губи чуттєвими, а обличчя – привабливішим. Більше про процедуру можна дізнатися тут.

Справа в тому, що для губ на обличчі повинно бути місце. І якщо відстань від основи носа до верхньої губи невелика, особливо в поєднанні з опущеним кінчиком носа, часто рекомендується інший спосіб корекції.

При формуванні розрізу лікарі повторюють форму основи носа, щоб шов після операції був ретельно прихований в складці під ним. За особливою мікрохірургічною технологією і без натягу тканин формується максимально тонкий шов, який після загоєння стає не товстіший за людську волосину.

Коли потрібна така операція

Пластика верхньої губи булхорн використовується, щоб привести відстань між верхньою губою і носом до гармонійно бездоганних пропорцій. Тому показання до операції дуже різноманітні:

  • Збільшення губ. Після операції тонка верхня губа стає об’ємнішою і чуттєвішою.
  • Посилення арки купідона. Так як операція спрямована тільки на середню частину верхньої губи, вона дозволяє сформувати виражену арку купідона і зробити губи гарнішими.
  • Загальне омолодження обличчя. Згодом губи стоншуються і подовжуються, відстань між кінчиком носа і верхньою губою збільшується. Булхорн значно омолоджує нижню третину обличчя.
  • Гармонізація зовнішності. Справа в тому, що збільшена диспропорція між носом і верхньою губою навіть на молодому обличчі сприймається нашою підсвідомістю як ознака віку. Нормалізація цього параметра повертає обличчю юнацькі риси.
  • Красива відкрита посмішка. Правильна відстань між носом і верхньою губою відповідає не тільки за привабливість. Через особливості прикусу верхня губа може приховувати верхні зуби. Така посмішка виглядає закритою, а зуби здаються короткими.

Булхорн дозволяє отримати правильну і красиву посмішку, коли в стані спокою верхня губа на 1/3 оголює передні різці, а під час посмішки відкриває зуби верхнього ряду.

Як проходить пластика губ булхорн

Процедура безболісна, проводиться під місцевою анестезією і триває близько 40 хв. Під основою носа лікар робить акуратний надріз і видаляє смужку шкіри – ту саму, в формі рогів бика. Потім накладає шви.

Так верхня губа коротшає, а її червона облямівка вивертається назовні. При цьому піднімається тільки та частина верхньої губи, яка знаходиться під основою носа – це покращує форму губ.