Кокосова олія – це натуральний продукт, який захищає шкіру в непередбачуваних умовах. Наприклад: вітер, холод, подразнення на шкірі та сонце. ЇЇ широко використовують для зняття макіяжу, відновлення посічених кінчиків волосся, зволоження нігтів, брів і вій.

Сьогодні мова піде про те, як діє та застосовується кокосова олія для волосся.

Плюси та мінуси кокосової олії для волосся

Почнемо з плюсів: по-перше, усуває лупу та діє проти випадання волосся; захищає шкіру голови від прямих УФ променів. По-друге, підходить для різних типів волосся. Оскільки кучерявим жінкам дуже важко підібрати засоби для догляду, кокосова олія може стати їм у нагоді.

Мінуси: може з’явитися ефект жирної голови через надмірне використання продукту; якщо надмірно почне випадати волосся не лякайтесь, кокосова олія лише позбавить вас від вже випавших волосків.

Єдиним протипоказанням може бути індивідуальна непереносимість кокосової олії.
Передчасно перевіряйте термін придатності на обгортці. Щоб продукт зберігався довше, тримайте його в холодильнику.

Міфи

Міф: Кокосову олію можна використовувати замість кондиціонера для волосся та маски.

Правда: В принципі, тут немає ніяких заборон, однак, зволоження це не єдине чого потребує шкіра голови та волосся. Не зловживайте, робіть маску з кокосової олії 1-2 рази на тиждень.

Міф: Кокосову олію можна додавати куди завгодно.

Правда: Насправді, її не можна додавати в будь-які засоби, адже вона може не тільки поліпшити, але й легко його зіпсувати. Засоби для догляду містять компоненти, які дуже довго розроблялися виробниками косметичних засобів, а кокосова олія, навіть в невеликій кількості, порушить співвідношення рідкої і масляної консистенції.

Способи використання кокосової олії для догляду за волоссям

Кокосова олія для шкіри голови: скраб з кокосової олії проти лупи

Щоб приготувати скраб на основі кокосової олії, крім основного інгредієнта потрібно взяти дрібку солі і пару крапель ефірної олії. Суміш цих трьох компонентів наносять на шкіру голови, супроводжуючи процедуру легким масажем. Після цього потрібно потримати скраб на шкірі 10-15 хвилин, а потім змити.

Як користуватися кокосовою олією для пошкоджених кінчиків волосся

Мабуть, найпростіший варіант – нанести кокосову олію на кінчики волосся. Це точно не обтяжить локони, але допоможе підживити кінці.

Маска з кокосовою олією від жирності волосся.

Підігрійте на водяній бані (або в мікрохвильовій печі) олію кокоса, додайте по 1 краплі ефірних олій м’яти, троянди і розмарину. Нанесіть на сухе волосся, оберніть рушником і залиште на 1,5 години. Потім змийте водою і шампунем. Плюс цієї маски в тому, що вона ще й активізує ріст волосся.

А більше про кокосову олію та її вплив на людину, ви можете дізнатися відвідавши цю сторінку – slovesa.in.ua