Брашинг Olivia Garden – особливий круглий гребінець-щітка, призначена для укладання, завивки і випрямлення волосся. Здавалося б, все просто. Однак брашинги бувають різних видів. І найчастіше не можна сказати “ось цей вид краще” – просто різні види підходять для різних цілей.

Сьогодні ми розповімо про те, якими бувають брашинги – і в яких ситуаціях вам допоможе модель того чи іншого виду. А ви зможете приміряти це на себе – і вибрати правильно, не помилившись.

Якої форми бувають брашинги?

Ні, зрозуміло, що вони круглі в перерізі. А ось далі йде поділ на три серйозні групи.

Класичний, цілісний брашінг

Основа – простий циліндр, з нього стирчить щетина. Все просто. Але якщо ви працюєте таким брашингом з феном – будьте обережні. Справа в тому, що повітря не проходить крізь нього, вся температура дістається безпосередньо волоссю. Пересушити – дуже просто.

А ось якщо ви попередньо прогріли брашинг до потрібної температури, а потім приступаєте з ним до волосся – все буде в порядку. Швидше за все. У всякому разі, якщо ви добре знаєте свою справу.

Термобрашинг

Поверхня циліндра в такому брашингу покрита невеликими отворами. Ні, ні, це не економія матеріалу – це мудрий розрахунок. Гаряче повітря проходить через них, надлишки йдуть геть, тепло розподіляється більш рівномірно. Значить – можна спокійно укладати і завивати волосся під феном.

Звичайно, обережність і поміркованість все одно важлива – однак тут завдання зберегти обережність стає хоча б здійсненним.

Втім, багато продовжує залежати від матеріалу, з якого виготовлено основу брашингу – і до цього питання ми ще повернемося в наступному параграфі.

Електробрашинг

Такі інструменти поєднують функціонал власне брашингу, а також фена або плойки – в залежності від виду. Ось до чого дійшла наука.

Принадність електробрашингів – в тому, що вам можна працювати з ними однією рукою. Друга залишається незайнятою. У підсумку накрутити локони можна буде простіше і швидше.

Без мінусів, звичайно, теж не обійдеться – як ви розумієте, такі інструменти коштують значно дорожче, ніж класичні брашинги. А при деякій необережності дуже просто можна пересушити волосся і зіпсувати його.

В цілому, електробрашинги – зручна штука, хоча звичних термобрашингів вони теж не замінюють.

Матеріали, з яких виготовляють брашинги

Пластик

Пам’ятаєте, ми писали, що серед видів брашингів немає однозначно програшних? Цей вид – виняток. Пластмаса:

  • плавиться;
  • деформується;
  • часто неприємно пахне;
  • служить недовго.

Метал

Металеві брашинги стрімко розжарюються. Отже, завивка ними – найшвидша. Але ризикована. Час завивки кожного локона вимагає ювелірного розрахунку. Та й в цьому випадку, навіть при найвищій майстерності – не варто застосовувати такі брашинги до пошкодженого або тонкого волосся. Вони цього не пробачать – а то і не переживуть.

Кераміка

Є два топових матеріали для брашингів. Кераміка – кращий варіант для термобрашингів. Вона нагрівається – але робить це рівномірно. Тепло розподіляється по її поверхні рівномірно. В результаті ви отримуєте максимальну якість завивки і укладання.

А спеціальні добавки дозволяють посилити дію антистатичним та іонізуючим ефектами.

Дерево

Дивно, так? Але правда – дерево також відноситься до топових матеріалів для брашингів. Якраз таки за рахунок того, що воно слабо нагрівається. Для ослабленого волосся це дуже цінно. Термобрашинг, правда, з нього зробити практично неможливо.

Матеріали щетини брашингів

Натуральна щетина

Використовується кінське або свиняче волосся. Брашинги з такою щетиною добре служать для випрямлення – в завивці вони не дуже ефективні, і об’єму також не надають.

Зате любителі натурального відзначають особливий густий блиск волосся, з яким попрацювали таким брашингом.

Нейлонова щетина

Гігієнічна, добре завиває, додає об’єму.

У випрямленні не така дієва, і блиску теж не додає.

Комбінована щетина

Ще б пак. Ви ж теж, коли читали попередні два параграфи, подумали “а чи не можна це якось поєднати?”

Цікавий напрямок розвитку брашингов. Хоча доводиться визнати, що зараз все-таки саме брашинги з нейлоновою щетиною залишаються must have, а природні і комбіновані варіанти є додатковим факультативним варіантом.

Діаметр брашингу

А ось до цього пункту правило “всі моделі важливі і всі – для різного” підходить на 100%.

Щітки-брашинги різного діаметру в першу чергу призначаються для волосся різної довжини. Не можна сказати, що у вас не вийде завити довге волосся брашингом з діаметром 2 сантиметри. Однак ви втомитесь це робити. Точно. А ось товстий брашинг дозволить вирішити це питання швидко і зручно.

Варто також зазначити, що роботу на кшталт укладання чубчика набагато зручніше виконувати брашингом малого діаметра. Так що навіть якщо у вас дуже довге волосся і ви закономірно віддаєте перевагу використовувати для нього брашинг максимальної ширини – буде розумно мати додаткову тонку модель.