Гель-лак вже давно не новинка в індустрії краси. Дівчата внесли цей тренд в список обов’язкових щомісячних процедур по догляду за собою в салонах краси.

Гель лак – це покриття для нігтів, яке поєднує властивості манікюрних лаків і гелів. Ми можемо часто почути, що його називають «шелак», але це абсолютно не правильно. Така асоціація виникла в зв’язку з виходом на ринок продукції Shellac CND (відрізняються унікальним складом).

Шелак це смола, яку виділяють комахи (лакові черв’яки). Їх вирощують в Індії та Південно-Східній Азії. Вони харчуються соком листя тропічних рослин.

Смола шелаку використовується також у виробництві фотографії, а вибілений шелак – використовують в якості глазурі (харчова добавка).

Шкода УФ і LED лампи

Перше про що хотілося б поговорити це – УФ лампа. Ми часто чуємо, що випромінювання від цього приладу можуть викликати рак шкіри. Так, звичайно мінімальний ризик є, як і всюди. Але, давайте розберемося. Американські вчені постійно проводять дослідження по цій темі. Нові Led-лампи здатні висушити лак за секунди. Таким чином, випромінювання просто не встигає пересушувати шкіру рук. Це мінімізує шанс виникнення хвороби.

Випромінювання UVB хвиль в лампах набагато менше, ніж в сонячному світлі, а UVA – можна прирівняти до 20-хвилинної прогулянки в тиждень. Перебування на сонці більше 10 хвилин (час пік) прирівнюється до випромінювань, які ми можемо отримати за рік, роблячи манікюр. Краще відмовитися від гель-лаку якщо у тебе є родимки на руках.

Якщо у вас дуже суха шкіра рук, ви можете використовувати за 10-20 хвилин до процедури крем з SPF.

Чи потрібно робити перерву

Процедура нанесення гель-лаку на постійній основі – не шкодить нігтям. Але, все-таки краще іноді брати невелику «відпустку» для відновлення нігтьової платини і догляду за шкірою рук (бажано, раз на три місяці). Основна причина «плачевного» стану нігтів – це неправильний догляд. Перше на що ви повинні звертати увагу – це кутикула. Вона повинна бути завжди зволоженою. Використовуйте засоби з натуральними маслами в складі. Наприклад, обирайте засоби з мигдальнею олією або олією жожоба.

Нігтьова пластина також може псуватися при підготовці до нанесення гель-лаку. Поцікавтеся, якою пилкою або бафом користується ваш майстер. Під кожну нігтьову пластину потрібно підбирати інструмент зі своєю абразивністю. Багато майстрів спилюють гель-лак. Але, краще знімати його спеціальним засобом. Ще одна помилка, яка шкодить нігтьовій пластині – це спилювання верхнього шару лаку перед процедурою нанесення.

Склад лаків і шкода для здоров’я

Дійсно звертати увагу на склад продукту потрібно завжди. Адже, хімічні елементи, які є в гель-лаках або шелаках при довгому використанні – накопичуються в організмі. Тому, носити нігті покриті більше трьох тижнів – не рекомендують. Саме це може викликати алергічну реакцію в деяких випадках. Найкраще оновити манікюр через 14 днів, а зробити це ви можете завітавши в салон “Експерт краси” на сайті http://expert-k.com.ua/manikyur-kiev/. Безпечним вважається засіб, в якому немає таких елементів, як: формальдегід, ксилол, метілетілкітон, дибутилфталат.