Ми стали забувати, що основне призначення спальні – місце відпочинку. Її інтер’єр повинен гармоніювати і сприяти повноцінному сну. Найважливіше – грамотно її облаштувати, тому в першу чергу варто приділити чимало уваги меблям. Купити якісні та стильні меблі можна на сайті https://esteema.ua/spalnya, а в нашій статті ми розповімо вам про основні елементи, які повинні бути в кожній спальні.

Меблі для спальні повинні бути:

  • зручними;
  • функціональними;
  • екологічними;
  • відповідати всім санітарно-технічним нормам.

Повне відновлення сил організму – необхідне для здоров’я і загального стану організму людини, тому повноцінний сон настільки важливий для кожного. Досягти такого позитивного ефекту можна завдяки вибору відповідних меблів, добре, що різноманіття дизайну дозволяє підібрати необхідну модель.

5 основних елементів кожної спальні

Ліжко. Бажано вибрати максимально просторе ліжко, виходячи з параметрів приміщення і Вашого бюджету. Ліжко – це не тільки якісний каркас, але і комфортний матрац, професіонали радять купувати ортопедичні моделі. Багато хто віддає перевагу розкладним диванам як альтернативі ліжку, це чудовий вихід для малогабаритних спалень. Але якщо кімната дозволяє вмістити просторе ліжко, тоді краще віддати перевагу йому. При цьому ціна на двоспальне ліжко найчастіше набагато нижча, ніж на великий розкладний диван.

Тумби. Традиційно їх розташовують біля ліжка, багато хто вважає, що вони абсолютно марні, але це не так. У зручні ящики можна покласти книги, журнали, ліки, нічні креми і інше. На саму тумбу прийнято ставити світильник, телефон або вазу з квітами.

Шафа. Особливо важлива річ для зберігання гардероба, без якої ніяк не обійтися. Головний критерій вибору шафи – її місткість, найоптимальнішим варіантом буде вбудована шафа-купе з численними полицями і ящиками для зберігання білизни, ременів, вішаками для брюк, краваток і іншими корисними пристроями.

Трюмо. Не такий обов’язковий елемент спальні, але не менш функціональний. Звичайно, це чисто жіночий предмет, в нього легко поміститься косметика, прикраси та інші дрібнички.

Письмовий або комп’ютерний стіл. Якщо Ви ділова людина, тоді можете створити в спальні своєрідний діловий куточок. Звичайно, поєднувати робочу зону і зону відпочинку небажано, але якщо немає іншого виходу, то невеликий стіл для ноутбука не завадить.

Якщо Ви сумніваєтеся у виборі того чи іншого елементу інтер’єру – зверніться до досвідченого дизайнера, який створить не тільки стильний, але і функціональний дизайн.