10 неочевидних нюансів поведінки, які показують, що людині не місце поряд з вами

Люди, які знаходяться поруч з нами, завжди впливають на наше світовідчуття і настрій, навіть якщо ми цього не хочемо, а їх поведінка здається неприйнятною. І часто, не звертаючи уваги на перші дзвіночки, пізніше ми можемо виявити, що відносини не приносять нам задоволення і зайшли в глухий кут.

Ми виділили особливості поведінки, які говорять про те, що, швидше за все, людина поруч з вами – це не найкраща компанія, а подальше спілкування з нею може призвести до відносин, які називають токсичними.

1. Каже гидоту про інших

Можливість порадіти за інших – це опція, яка незнайома деяким людям. Психологи кажуть, що подібна поведінка часто виростає з невпевненості і нелюбові до себе. Постійне неприємне відчуття, що хтось розумніший, більш успішний, багатший, змушує таких людей пліткувати, критикувати і засуджувати дії оточуючих. Якщо ви стали довіреною особою такої людини і вона виливає на вас весь свій негатив, не сподівайтеся, що ви зможете не забруднитися цим. Скоріш за все, з іншими людьми ця людина з таким же задоволенням обговорює і критикує вас.

2. Ввічливий з вами, але грубіянить стороннім

Навіть якщо груба поведінка, хамство не спрямовані безпосередньо на вас, це все одно викликає стрес, відштовхує від людини, псує настрій. І якщо на початку відносин людина дозволяє собі грубі випади при вас на адресу сторонніх осіб, значить, вона не бачить в них нічого поганого і, можливо, вважає подібну поведінку проявом сили і характеру. І такі «прояви характеру» по відношенню до вас – це всього лише питання часу.

3. Часто втрачає контроль над собою

Ще один прояв токсичності – коли людина втрачає контроль над емоціями або тільки робить вигляд, що втрачає. А потім виправдовує крики і образи всього-на-всього своєю зайвою емоційністю або, того гірше, покладає провину на вас: «Ти мене довів!», «Ти була неправа, і я не витримав!», «Ти ніколи мене не слухаєш, як тут можна стриматися?! »

4. Забирає ваш час

Людина, яка відчуває постійну потребу в самоствердженні і тиску на іншого, буде регулярно ставити вас у незручне становище. Вам доведеться доводити їй, що вона вам не байдужа, вибирати між нею і важливими для вас справами. І якщо вибір буде не на її користь, чекайте драми. Деякі речі можуть змагатися з такою людиною. Робота? Навчання? Зустрічі з друзями? Особистий час? Все це не має значення. Поважна причина – тільки питання життя і смерті. Але це не точно.

5. Постійно прав і не визнає думки інших

Чи можна вибудувати комфортні відносини з людиною, яка вважає, що вона завжди права? Такі люди розглядають інших і спілкування з ними як виклик, боротьбу, в якій потрібно перемогти. Їх відрізняє зарозумілість, неповага до почуттів оточуючих, видача особистої думки за незаперечні факти. Близькі стосунки їм заважає побудувати неготовність визнати інших людей рівними собі.

6. У нього завжди все погано

Нелегко, коли в житті постійно присутня драма, але токсичним людям це вдається. Щось обов’язково йде не так, і ось вони вже потребують вашого співчуття і підтримки. Але ні в якому разі не в конструктивної поради, адже тоді проблема має шанс вирішитися, а це нікому не цікаво. З’являються все нові і нові приводи для скарг, а ви все частіше і частіше відчуваєте себе винуватими за хороше, в порівнянні з «жебраком», життя.

7. Ставить свої бажання вище ваших

Немає нічого поганого в розумному егоїзмі і такому стані речей, при якому кожен дотримується своїх інтересів. Але якщо у відносинах тільки ви постійно жертвуєте своїми інтересами, їх складно назвати здоровими. Якщо ваш партнер або друзі завжди спираються лише на свої бажання, нехтуючи вашими почуттями, варто задуматися про ваше положення в цих відносинах.

8. Його обіцянки нічого не варті

Кидання слів на вітер – ще один дзвіночок, який сигналізує про те, що для людини ваші відносини не так вже й важливі. Звичайно, у всіх бувають форс-мажорні обставини. Але регулярна відмова від своїх обіцянок, тому що з’явилися більш важливі справи, – яскравий маркер того, що ви в команді «запасних». У таких ситуаціях варто поставити запитання і собі: чи не занадто ви давите на іншу людину, змушуючи її давати обіцянки, які вона не може виконати?

9. Він чекає від вас непотрібних жертв

Якщо партнер весь час дає зрозуміти, що ви не відповідаєте тому ідеалу, який він собі придумав, не варто сподіватися, що він змінить свою думку. Маніпулювання може приймати різні форми. Це може бути тиск на почуття провини за ваші дії, стиль життя, манеру одягатися. Або постійні вказівки на те, що ви могли б постаратися стати кращими заради нього і змінити свої погляди, звички, переконання. Подумайте, ви дійсно готові позбутися від своєї особистості на догоду іншому?

10. Вам соромно за його поведінку

Здається, що цей пункт може суперечити попередньому, адже кожен може проявляти свою особистість так, як вважає за потрібне. Однак розуміння того, що партнер вам не підходить, і тиск на нього з метою посприяти змінам – це різні речі. Відносини можуть стати руйнівними для вашої психіки, якщо ви розумієте, що людина не відповідає вашим базовим ідеалам і установкам, але продовжуєте залишатися з ним поруч.

А ви стикалися в житті з такими моментами, коли відчували, що відносини з людиною потрібно закінчувати?

Поділись


Новини партнерів