7 простих речей, які я зробила, щоб повернути інтерес свого чоловіка

Ми прожили з чоловіком 7 років. У нас все добре, ми любимо один одного, нам важко порізно. Але одного разу я усвідомила, що рутина і побут беруть своє: наші відносини далекі від того, що було раніше. Чоловік уже давно перестав дивитися на мене закоханими очима. Стало здаватися, що він сприймає мене просто як старого друга. Мені ж все частіше хотілося знову побачити той погляд, яким він дивився на мене колись.

І я вирішила змінити наявний стан. Щоб внести в наше з чоловіком життя трохи гостроти, я вирішила випробувати деякі техніки, про які читала в інтернеті або чула від подруг.

Мене звуть Ірина, мені 33 роки. Думаю, багато читачів стикалися з такою ж проблемою. Подолавши своє збентеження, я розповім вам, що у мене вийшло.

Влаштувала романтичну вечерю

У всіх жіночих журналах пропонувався стандарт: зустріти чоловіка в зухвалій білизні та романтично нагодувати вечерею при свічках. Я купила красиву білизну і екзотичні продукти. Відпросилася з роботи. Приготувала вечерю і пішла у ванну, щоб при свічках налаштуватися на романтичний лад. Розслабитися було важко, я нервувала: раптом щось піде не так.

На щастя, все склалося добре. Я відкрила чоловікові двері в атласному халаті, який ледве відшукала в шафі, поцілувала його і повела до столу зі свічками. А він спочатку сміявся і брав на кпини, але потім дуже надихнувся. В результаті вечір пройшов по заявленому сценарію. Їжа була смачною, вино – ароматним, напівтемрява – інтимною.

Чоловік був вражений, хоч і намагався єхидствувати. Але потім запитав, що це було і коли наступна серія.

Висновок: працює, але періодично. Кілька наступних днів пройшли в піднесеному настрої, але потім запал став згасати. Ясно, що одного разу недостатньо. А робити такі вечори часто немає сенсу, інакше вони перетворяться на рутину.

Стала романтичною і турботливою кішечкою

В інтернеті пишуть, що потрібно підсовувати коханому милі записочки із зізнанням в любові. І я все зробила. Поклала йому листівку-сердечко з освідченням у коханні в кишеню куртки. З дуже відвертим зізнанням. З’ясувалося, що він носив його з собою два тижні, але так і не побачив.

Тоді я купила печиво з побажаннями і ввечері запропонувала йому їх до чаю. Не встигла я отямитися, як він запхав ціле печиво в рот. Разом з романтичним посланням на папірці всередині печива. Потім довго випльовував папір і лаявся. Залишок вечора ми провели, ламаючи печеньки, читаючи послання з них, кривляючись один з одним.

Висновок: у мене не спрацювало. Мій партнер не особливо спостережливий, злегка цинічний і любить посміятися. Я теж люблю, тому ми досхочу насміялися над сердечками і достатньо безглуздими і нелогічними побажаннями.

Хвалила і погоджувалася

Кажуть, дружина з чоловіком повинні дивитися в одну сторону. Я вирішила перевірити це твердження і в буквальному сенсі стала тінню свого чоловіка. Перестала сперечатися, робила компліменти і погоджувалася з кожною його заявою, попутно захоплюючись його незвичайним розумом. Навіть дивилася футбол, а також пила пиво і їла чіпси (ця частина у мене виходила найкраще).

Чоловікові подобалося, і він із задоволенням розповідав мені про футболістів і тренерів. Я посміхалася, задавала питання і намагалася стримати позіхання.

Наші відносини отримали більше довіри, але не як у чоловіка і дружини, а як у хлопців, які вболівають за одну команду. А ми ж все-таки не товариші, що разом знімають квартиру. Так що поступово з цієї ролі довелося виходити і повертатися в звичну роль дружини зі своєю думкою.

Висновок: працює, але не так, як хочеться. Все тут добре, але поступово через це чоловік почав сприймати мене як одного зі своїх пацанів.

Викликала ревнощі

Подруги підказали, що змусити чоловіка ревнувати – метод, який завжди працює. Приблизно раз на тиждень я почала ходити в невідомому напрямку, попередньо прийнявши душ, ретельно вибравши одяг і заново нафарбувавшись. У перший і другий раз чоловік не звернув уваги. У третій поцікавився, куди це я зачастила. У четвертий був явно здивований.

Але я продовжувала: стала трохи виразніше фарбуватися, придбала кілька яскравих нарядів, а ще купила новий спортивний одяг і записалася в спортклуб. Крім того, іноді дзвонила з роботи і просила не заїжджати за мною, оскільки затримаюсь через нараду або корпоративну вечірку.

Місяця через 1,5-2 чоловік почав теж займатися спортом, причому чомусь в тому ж спортклубі, що і я. Був готовий під’їхати і забрати з роботи, якщо я затримувалася. А коли ввечері я йшла випити кави з подругою, то кожні півгодини писав мені СМС. І так, наше інтимне життя істотно пожвавилося. Особливо після відвідин тренажерки: він не міг не помічати, як деякі хлопці регулярно намагаються допомогти мені з вправами.

Висновок: працює. Але стало важкувато від занадто пильної уваги чоловіка.

Змінила імідж

Все йшло непогано, проте для більшого ефекту я вирішила кардинально змінити імідж: підстригла своє волосся нижче лопаток до каре, трохи висвітлила тон, а класичний стиль одягу змінила на більш сучасний і кежуальний.

Не скажу, що це справило велике враження. Звичайно, чоловік помітив зміни з волоссям, але зміна стилю в одязі явно пройшла повз нього. Зате наші друзі відзначили різницю, сказавши, що я виглядаю більш сучасно і стильно. Слова сторонніх людей надихнули чоловіка більше, ніж самі зміни: саме після вечора з друзями він став дивитися на мене по-іншому і немов пишатися тим, що у нього сучасна і просунута дружина. Однозначно це внесло пожвавлення в наше життя.

Висновок: працює на 50%. Залежить від спостережливості і сприйнятливості чоловіка.

Спробувала дивитися на чоловіка з іншого боку

Я прочитала багато статей і кілька книг з сімейної психології. І мені запав у душу один нехитрий прийом: потрібно намагатися сприймати чоловіка не як сусіда по квартирі, а як чоловіка, з яким можуть бути відносини. Для цього потрібно дивитися на нього з боку і відзначати не витягнуту домашню футболку, а атлетичну фігуру. Або красиві сильні руки, якщо вже фігура не особливо атлетична.

Спочатку було важко: погляд звично чіплявся за дрібниці. Але потім справа пішла на лад. Я навчилася дивитися на нього заново – уважно, з інтересом. Виявилося, що він все так само гарний, як і в день знайомства. Або навіть кращий. Його тіло змінилося: з худорлявого хлопця він перетворився на красивого чоловіка. Я і не помітила. Кожен день я крадькома розглядала його і щоразу знаходила щось нове. Це було ніби друге знайомство – він знову подобався мені, причому все більше і більше.

Висновок: це працює. Чоловік помітив мій інтерес і запитав, чому я розглядаю його, що з ним не так. Я чесно розповіла. І здивувалася: він не став жартувати, як зазвичай, а серйозно відповів, що йому дороге те, як я ставлюся до нього і до нашого шлюбу. У цей день ми немов переступили якийсь рубіж і стали ще ближчими один до одного.

Ми перестали все робити разом

Ми з чоловіком трохи по-різному дивимося на відносини: він вважає, що раз ми одружилися, то повинні все робити разом. Мені ж потрібно іноді відчувати себе окремою людиною, а не складовою частиною пари. Наприклад, на вихідних я люблю поспати, а він завжди встає рано. І замість того, щоб зайнятися чимось цікавим, він сидить весь ранок, чекає, коли я прокинусь, і злиться. Здавалося б, приємно, що тебе чекають. Але взагалі-то це напружує: вічно відчуваєш себе людиною, яка не виправдовує очікувань.

В його родині завжди було тільки так, і він не уявляв, що буває інакше. Я розповіла чоловікові, що бути в відносинах і при цьому отримувати задоволення від самого себе або від компанії іншої людини нормально. Спочатку чоловік мені не вірив. На щастя, він любить читати і визнає авторитети. Тому, прочитавши кілька статей про те, як важливо іноді проводити час окремо один від одного, він, здається, несвідомо зітхнув з полегшенням.

У мене було відчуття, ніби він дозволив собі частіше отримувати задоволення не тільки від сімейного життя, але і від навколишнього світу: наприклад, від зустрічей з друзями в барі або від поїздок на гірському велосипеді по важкопрохідних місцях – той вид відпочинку, від якого я всіляко відхрещувалась багато років.

Висновок: це працює. З тих пір, як мій чоловік став дозволяти собі відпочинок на свій смак, а не чекати, що я полюблю щось неприємне моїй природі, у нас зріс інтерес один до одного. Знову з’явилися якісь речі, які цікаво дізнаватися.

Через півроку я подумки озирнулася назад і змогла побачити, що з перерахованого вище є багато дієвих способів, але є й те,  що не спрацювало і не могло спрацювати.

Будь-яка тактика хороша, якщо вона в першу чергу подобається вам. Коли я змінила імідж, то це було в першу чергу для себе. І мені було добре так. А ось коли я вирішила перефарбуватися, просто тому що треба дивувати чоловіка, то тиждень відчувала себе не в своїй тарілці і в кінці кінців пішла перефарбовуватися.

Раніше я думала, що якщо є любов, то все розрулиться само собою. Але вийшло навпаки: потрібно попрацювати, щоб зберегти її. Якщо через 10 років хочеш бачити себе в стосунках з коханою людиною, а не просто жити разом з сусідом по квартирі, то потрібно постійно думати над тим, як урізноманітнити відносини.

Через півроку я подивилася на себе з боку і зрозуміла, що змінилася. Зовні – через спор і зміну іміджу, а внутрішньо – завдяки вдалим і невдалим експериментам, через які мені доводилося робити висновки. Наприклад, той раз, коли я вирішила в усьому погоджуватися з чоловіком: в цілому експеримент не спрацював, але я побачила, що в деяких ситуаціях краще промовчати і зберегти свої сили і час. Ці внутрішні зміни мені подобаються, тим більше що вони грають на користь нашого шлюбу.

Знаю, всі люди різні і те, що працює в одному випадку, може не працювати в іншому. Але знаю я і те, що двері відкриваються тим, хто стукає в них. Я отримала те, за що боролася: мій чоловік знову дивиться на мене так само, як раніше. Невідомо, чи надовго це. Але тепер я точно знаю, що це можливо.

Поділись


Новини партнерів