Кисле прання: або як з допомогою оцту уникнути будь-яких проблем з чистотою речей

У сучасному світі часто говорять про шкідливість використання порошків для прання. Більшість існуючих засобів містять токсичні речовини, які сприяють активізації алергенів, подразненню шкіри і навіть порушенням роботи організму.

Для того, щоб убезпечити себе і рідних від подібних проблем, спробуйте використовувати для прання звичайний оцет. Він не тільки справляється з плямами і відбілюванням не гірше хімічних засобів, а також не зашкодить вашому здоров’ю.

Оцет для прання

Багато хто може скептично поставитися до оцту і не сприймати серйозно заклик про його використання. Спробуйте продовжити вважати так само після того, як прочитаєте наступні його переваги:

Допоможе зберегти колір речей

Завдяки своїм складом оцет відмінно розчиняє наліт від мила або порошку і таким чином перешкоджає вицвітанню тканин. Саме тому вам більше не доведеться викидати речі тільки тому, що вони знебарвилися.

Виконає функцію кондиціонера

Оцет пом’якшує речі краще багатьох кондиціонерів. Особливо це актуально під час прання постільної білизни та рушників, які стають занадто грубими та не комфортними для використання.

Забезпечить антистатичний ефект

Більше ніяких судомних пошуків антистатиків напередодні свята. Ваші сукні і светри забудуть про ненависну липкість завдяки оцту, доданому під час їх прання.

Поверне речам колишню білизну

Пожовклі майки і посірілі рушники можна і потрібно повертати до нормального життя. Для цього достатньо випрати їх в машинці, просто додавши оцет – його кислота відмінно руйнує молекули бруду.

Виведе плями

З цього моменту можна легко і надовго забути про дорогі засоби для виведення плям, тому що для цієї функції буде достатньо оцту. А якщо до нього ще додати соди, то з упевненістю можна сказати – плями зникнуть назавжди.

Прибере затхлість і погані запахи

Кожен стикався з запахом вологої білизни, «ароматом» секонд-хенду або прокурених речей. У таких ситуаціях прибрати всі неприємні деталі допоможе оцет – просто додайте його в машинку перед пранням.

Захистить від фарбування

З оцтом можна не боятися засовувати в пральну машинку одночасно червону футболку і білі штани. Просто замочіть в ньому речі перед пранням – це допоможе закріпити колір і запобіжить фарбуванню.

Запобігає утворенню накипу

Крім речей, від оцту буде багато користі і для пральної машини. Він захистить автомат від утворення цвілі, накипу, неприємного запаху і шкідливих бактерій.

Скільки і куди додавати

Залежно від причини використання і бажаного результату, дозування може бути два: 200 або 100 мл.

Менший обсяг використовують, коли оцет виконує роль кондиціонера, антистатика або відбілювача. Також 100 мл буде достатньо для освіження кольору або видалення неприємного запаху. Оцет в такому випадку вливайте в відділення для кондиціонера.

Для виведення плям, захисту пральної машини і видалення особливо стійких і неприємних запахів знадобиться вже 200 мл оцту. У цьому випадку засіб потрібно вливати в кювет для порошку.

Для чого не використовувати

Відмовитися від використання оцту варто в тому випадку, коли ви зібралися прати шовк – він дуже чутливий до кислот. Також це стосується виробів зі шкіри, мереживної і атласної білизни, оксамиту і шифону – вони не перенесуть оцтової кислоти і в підсумку просто прийдуть в непридатність.

Всього один засіб і правильний підхід допоможуть вирішити багато проблем, які турбували вас довгий час. Крім прання столовий оцет можна використовувати і для вирішення інших побутових негараздів, а ще для боротьби з целюлітом. В цілому, це один з найбільш універсальних засобів на вашій кухні. Обов’язково зберігайте собі корисні статті та діліться ними з друзями!

Поділись


Новини партнерів