Домашній засіб від плісняви: грибок вмирає і більше не з’являється

Той, хто хоч раз стикався з домашньою цвіллю, знає, яка це зараза. Грибок не з’являється з нізвідки, для нього потрібні комфортні умови. Тому жителі старих будинків знають: якщо позбутися від цвілі один раз, не можна бути впевненим, що вона не з’явиться знову. Навіть дорогі засоби не можуть цього гарантувати.

Неважливо, що стало причиною. Будь то конденсат або дах, що протікає, цвілі немає місця в будинку, особливо на кухні. Значить, потрібно створити для неї такі умови, щоб у грибка не було ні найменшого шансу. На щастя, ми знаємо кілька домашніх засобів, які можуть з цим допомогти.

Чим вивести плісняву

Як відомо, цвіль відрізняється феноменальною живучістю і навіть може витримати перебування у відкритому космосі. Тому дорогі засоби по її знищенню з позначкою “раз і назавжди” не відрізняються безпекою. Однак є кілька натуральних компонентів, які цвіль не переносить і ні за що не буде селитися там, де вони є. А є вони майже в кожному будинку! Тільки потрібно правильно їх використовувати.

Засіб від цвілі

Концентрований оцет знищує 82% цвілі. Це на той випадок, якщо ви хочете покінчити з грибком дешево і сердито: просто налийте оцет в пульверизатор, обробіть стіни і кути, залиште кімнату на провітрювання. Запах оцту зникне через кілька годин. Потім протріть проблемні місця змоченою в воді з содою ганчіркою і натріть нашатирним спиртом.

А щоб цвіль більше не заводилася, робіть профілактику олією чайного дерева. Вона має дезінфікуючі властивості і володіє приємним ароматом.

Вам знадобиться:

  • 4 ч. л. ефірної олії чайного дерева
  • 400 мл води
  • 1 ч. л. спирту

Змішуйте інгредієнти в такій послідовності: спирт, олія, вода. Отриманим розчином обробляйте проблемні зони, струснувши пульверизатор. Витирати розчин не потрібно, він повністю екологічний і до того ж найбільш ефективний. Замінити олію чайного дерева також можна екстрактом насіння грейпфрута (20 крапель на ті ж 400 мл).

Залишки засобу не виливайте, а просто збережіть. З часом розчин не втрачає свої властивості. Крім того, за допомогою невеликої кількості олії чайного дерева можна вивести цвіль і з пральної машини. Зазвичай вона селиться в гумці. Після видалення грибкового нальоту просто поставте машинку на полоскання з додаванням олії чайного дерева. Не використовуйте лимонну кислоту! Це псує техніку.

Складно уявити сусіда неприємніше, ніж цвіль: задушливий запах, наліт, плями і незаперечна шкода для здоров’я. Життя з грибком підвищує ризик розвитку хвороб дихальних шляхів, його спори токсичні і здатні повільно, але вірно знижувати рівень імунітету. Сподіваємося, наша стаття допоможе тим, хто вже давно веде боротьбу з домашньою цвіллю!

Поділись


Новини партнерів