Як почистити праску за допомогою підручних засобів

Не поспішайте викидати свою праску тільки через те, що вона розгладжує пом’ятий одяг не настільки професійно, як раніше, або тому що на її підошві утворився пригар від синтетики або пластику. Потрібно просто з’ясувати, як почистити праску. Ви будете здивовані, але для цього не треба купувати спеціальні олівці або суміші. Достатньо взяти кілька звичайних продуктів, які є на кожній кухні.

Одна з характеристик кожного другого сучасного приладу – функція самоочищення. Варто натиснути на кнопочку, щоб накип нібито самостійно очистився повністю. Але справа в тому, що в більшості випадків такий підхід неефективний. Ось чому ми вирішили розповісти вам, як і чим почистити праску від пригару, а також від накипу.

Як почистити праску всередині

Навіщо це робити? Звичайна вода призводить до утворення нальоту. Тоді коричнева рідина, що виділяється з праски, забруднює одяг і псує його. Тоді як почистити праску від накипу?

  • З’єднайте воду і звичайний столовий оцет в рівних обсягах. Залийте рідину в праску, поставте прилад вертикально, а потім просто увімкніть. Залиште так на 10 хвилин. Прилад буде вмикатися, а також вимикатися десяток разів. Потім випустіть з нього пар в ємність. Після цього залийте звичайну дистильовану воду і повторіть процедуру.

Як почистити праску зовні

  • Розчиніть пакетик лимонної кислоти в склянці теплої води. А тепер просто повторіть процедуру, як у випадку з розчином вище.
  • По вінця наповніть резервуар газованою мінеральною водою. Повторіть крок, описаний вище.
  • Щоб надалі уникнути проблем, радимо вам заповнювати резервуар фільтрованою або кип’яченою водою. З метою профілактики повторюйте одну з дій раз в два тижні.
  • З’єднайте соду і оцет до стану густої кашки. Нанесіть отриману масу на підошву приладу, а потім протріть чистою тканиною.
  • Видавіть трохи білої зубної пасти на нагріту підошву. Протріть.
  • Змішайте воду з оцтом в рівних обсягах. Увімкніть прилад і виставте мінімальну потужність. Використовуючи змочену в розчині ватяну паличку, протріть всі отвори.
  • Насипте на лист фольги сіль. Увімкніть прилад і виставте мінімальну потужність. Пропрасовуйте сіль до очищення поверхні.
  • Як почистити тефлонове покриття ? Увімкніть праску і виставте мінімальну потужність. Намильте її підошву і протріть чистою ганчіркою насухо.
  • Чим очистити праску від пригару? Коли на металевій поверхні залишилися частинки пригорілої тканини, змочіть тканину ацетоном і, протираючи поверхню, позбудьтеся від подібних забруднень.

Щоб продовжити термін служби праски і поліпшити ефект від її використання, регулярно протирайте підошву приладу м’якою губкою, попередньо змоченою в мильному розчині. Також важливо використовувати відповідний температурний режим для різних видів тканини.

Отже, праска пригоріла. Як почистити її в домашніх умовах? Тепер вам відомі відразу кілька відмінних способів для внутрішньої і зовнішньої чистки такого приладу. Застосовуйте їх на благо і діліться власними секретами догляду за подібною технікою

Джерело

Поділись


Новини партнерів