Бажання мати оберіг цілком зрозуміле в цьому неспокійному світі. Якщо людина шукає камінь-оберіг, наприклад, у вигляді прикраси, підібрати його допоможуть підказки, що з давніх давен використовуються в магії талісманів.

Весна, літо, осінь, зима

Найпростіший спосіб вибрати камінь, щоб створити з нього талісман – це звернутися до пір року. Визначитися можна за переліком мінералів, що енергетично пасують людині, яка народилася в певний сезон.

За словами фахівців з дорогоцінних виробів із каменями ювелірного інтернет-магазину Eurogold.ua, тим, хто народився навесні, краще обирати прозорі світлі камені у відтінках блакиті та зелені. Блакить символізує весняне високе небо, а зелень – пробудження рослинного і тваринного світу. Бурхлива енергія росту, яка впливає на весняних людей, гармонізується за допомогою аквамарину, туркеніту, авантюрину, александриту, сапфіру, топазу, халцедону, флюориту, шпінелі, смарагду.

“Оздоблення каменів має велике значення для краси виробу, а також для дбайливого зберігання. Будь-який камінь в оправі з срібла чи золота надійно захищений та набуває максимум своєї енергетики,”- кажуть в Eurogold.ua.

Народженим влітку пасуватиме камінь теплих і прохолодних насичених і яскравих кольорів. Непрозорі камені з мінеральними візерунками виглядають добре у масивній оздобі або взагалі без неї, як мінімалістичний кулон, наприклад. Характер літніх людей передає і підтримує яшма, малахіт, лазурит, чароїт, бірюза, геліотроп, корал, родоніт, а також бурштин і перли.

Хто народився восени, має придивлятися до каменів із насиченим, темним відтінком червоного, брунатного, жовтого кольорів. Вони зігрівають своїм теплом і надають упевненості осіннім людям, що часто вагаються або просто сумують. Підійдуть опал, топаз, цитрин, бурштин, нефрит, яшма, карнеол, корунд, кварц, рубін, тигрине око.

Зимовим іменинникам слід обирати камені в білому, синьому, чорному, темно-сірому кольорі. Такі мінерали нагадують про якості характеру зимових людей – стійкість, упевненість, здатність до великої надії й жертовності, водночас деяка суворість та відстороненість. Із каменів добре підходять чорний опал, агат, онікс, гематит, сапфір, лазурит, іоліт, турмалін, обсидіан.

Камінь за магічним числом народження

Також можна більш точно вирахувати свій талісман, якщо провести розрахунок дати народження та обрати в таблиці потрібний камінь.

Спосіб нумерології: скласти всі цифри дня, місяця та року народження, якщо вийшла цифра більше 9, скласти її складові знову. Отримане число знайти в таблиці.

Наприклад: 11.11.1985, 1+1+1+1+1+9+8+5=27, 2+7=9.
Магічне число – 9.
1 – сапфір
2 – цитрин
3 – корал
4 – смарагд
5 – бірюза
6 – сердолік
7 – брильянт
8 – рубін (або шпінель)
9 – горний кришталь

Обраний камінь слід кілька днів носити із собою всюди, а далі можна одягати прикрасу з ним у міру потреби, коли відчувається занепад сил або тривога.

Пам’ятайте, що магія талісманів працює тоді, коли вам дійсно до вподоби обраний камінь!