Холодними сніжними вечорами, коли за вікном тріщить морозець, зазвичай хочеться чогось зігріваючого та смачного. Це саме той час, коли так кортить закутатися в теплу ковдру і дивитися улюблені фільми в компанії близьких людей, тримаючи в руках філіжанку з гарячим напоєм.
Сервіс доставки продуктів Zakaz.ua підготував добірку рецептів від професійного бармена з детальною інструкцією, як приготувати в домашніх умовах найсмачніші ароматні напої, які 100% забезпечать вам казковий настрій та зігріють у прохолодні зимові вечори.
Класичне какао
Цей ароматний напій неодмінно подарує вам приємні відчуття щастя, затишку та дозволить поринути в дитячі спогади. Щоб приготувати звичайне какао, знадобиться список елементарних компонентів, які з легкістю можна зустріти на домашній кухні будь-якої домогосподарки.
Інгредієнти:
- 1 склянка молока (250 мл);
- 1 ст. л. какао-порошку;
- 1 ст. л. цукру;
- чорний шоколад (за бажанням);
- маршмелоу (за бажанням).
Спосіб приготування. Насипаємо какао-порошок і цукор у зручний посуд, перемішуємо. Далі виливаємо в сотейник склянку молока та ставимо його на середній вогонь. Коли молоко стане теплим, додаємо невелику кількість тонкою цівкою в посуд із цукром та какао-порошком. Молоко поверніть на плиту. Суміш із молоком доводимо до однорідної маси, вливаємо отриману консистенцію в посуд із молоком та ставимо на середній вогонь. Постійно перемішуючи, доводимо до кипіння. Як тільки на поверхні з’являться маленькі бульбашки – це ознака того, що какао готове. Знімаємо з вогню, збиваємо вінчиком і виливаємо готовий напій у чашку, додаємо маршмелоу або тертий шоколад за бажанням.
Веганське какао на мигдалевому молоці
Для тих, хто не вживає продукти тваринного походження, експерти Zakaz.ua пропонують альтернативний рецепт какао, який за смаком майже нічим не відрізняється від класичного.
Інгредієнти:
- 1 склянка молока мигдалевого (250 мл);
- 1 ст. л. какао-порошку;
- 1 ст. л. цукру;
- 1 ст. л. чорного тертого шоколаду;
- веганский зефір (за бажанням).
Спосіб приготування. Механіка приготування майже аналогічна класичному какао, окрім складників напою. Звичайне молоко ми замінюємо мигдалевим. Молоко розігріваємо на плиті, змішуємо суміш і все висипаємо в посуд із молоком. Можна додати до напою тертий гіркий шоколад на етапі, коли він ще на вогні, та ретельно перемішати. Як тільки шоколад розчиниться, а напій закипить, ваше какао буде готове. За бажанням, можете додати до чашечки смачного какао веганський зефір.
Мигдалеве молоко – надзвичайно смачний напій, до складу якого входить всього два інгредієнти: мигдаль у вигляді борошна і вода. Придбати його можна в будь-якому супермаркеті або навіть приготувати самостійно в домашніх умовах.
Какао з перцем чилі
Для поціновувачів гострих смаків радимо спробувати незвичайне пряне какао з перцем чилі.
Інгредієнти:
- 1 склянка молока (250 мл);
- 1 ст. л. какао-порошку;
- 1 ст. л. цукру;
- ванільний цукор за смаком;
- чорний тертий шоколад за смаком;
- сухий перець чилі за смаком;
- кориця за смаком;
- свіжий чилі.
Спосіб приготування. Залийте склянку молока в сотейник та розігрійте на середньому вогні. Поки молоко гріється, змішайте сипучі інгредієнти у зручному посуді: какао-порошок, цукор, тертий чорний шоколад, ванільний цукор, сухий перець чилі та корицю. Як тільки молоко стане теплим, додайте його невелику кількість до суміші та ретельно перемішайте. Отриману консистенцію виливаємо в молоко і перемішуємо.
Нарізаємо свіжий перець чилі, однак, обов’язково почистіть зсередини зерна перцю. Для більш насиченого гострого смаку какао можна додати кілька шматочків у напій, на плиті під час закипання. Як тільки на поверхні з’являться маленькі бульбашки, ви зрозумієте, що ваше какао готове!
Аби не впустити жодну важливу деталь рецепту, дивіться відео-інструкцію приготування какао на YouTube-каналі Zakaz.ua.
Запашний та пряний глінтвейн
Одним із популярних напоїв у прохолодну пору року є глінтвейн, який досить добре зігріває. Готується глінтвейн тільки з червоного сухого і молодого вина, відсоток спирту – від 8,5 до 12,5%. Чудово для приготування напою підходить домашнє вино.
Інгредієнти:
- 0.75 мл червоного сухого (Shiraz);
- 0.1 мл трав‘яного лікеру (Jagermeister);
- 0.1 мл апельсинового фрешу;
- 0.1 мл лимонного фрешу;
- 0.75 мл медового сиропу;
- палички кориці;
- гвоздика;
- свіжі лимон та апельсин.
Спосіб приготування. Розрізаємо навпіл свіжий лимон та робимо із 1\2 фрукта фреш. Теж саме стосується й апельсину. Залишки фруктів нарізаємо кільцями або скибочками. Ставимо на середній вогонь вино. Додаємо до каструлі всі компоненти: фреш лимону, фреш апельсину, медовий сироп, гвоздику, корицю та трав’яний лікер. Як тільки напій стане гарячим, знімайте його з вогню, не доводячи до кипіння і вуаля! Глінтвейн готовий! Одну скибочку апельсину і паличку кориці можна залишити та прикрасити вашу склянку =)
Важливо знати. Глінтвейн не повинен кипіти під час приготування. Якщо все-таки напій закипів, він стає непридатний до вживання. Як тільки пінка зникне – негайно вимикайте вогонь. Чому так? Якщо напій нагрівається вище за вказану температуру – спирт починає активно випаровуватися, а в напої з’являються домішки, які дуже шкодять здоров’ю. Спеції краще додавати в цілому вигляді. Якщо їх перемолоти, то глінтвейн стане каламутним.
Дивіться детальну відео-інструкцію рецепту за посиланням: https://vm.tiktok.com/ZM8v9v2uf/