Багато хто з нас має своє улюблене місце, яке більш до вподоби для проведення свят, вечері в колі друзів тощо. Ресторани у Львові вражають не тільки широким вибором страв, але і різним оздобленням, тематикою, кількістю посадкових місць і багатьом іншим.
Вимовивши слово «ресторан» хтось представляє химерно оформлений зал з дорогими абажурами, з ідеальним сервуванням столу, важкої книжкою меню, зручними меблями й дорогими стравами. Інші ж сприймають це як місце, де можна смачно поїсти. Що ж являє ресторан насправді?
Ресторан у Львові – це заклад громадського харчування з приємною атмосферою та ввічливим персоналом. У ньому можна спробувати вишукані страви та шедеври кулінарії. Це місце, де можна оцінити на смак страви різних кухонь світу й насолодитися приємним вечором у гарній компанії.
Крім їжі, ресторани пропонують різні види алкоголю, від дорогого елітного віскі до розливного пива. Як правило, алкогольна карта охоплює:
- вино;
- віскі;
- шампанське:
- бренді;
- настойки;
- горілку;
- лікери;
- пиво.
Меню ресторану підбирається досить ретельно. Багато закладів, крім основних позицій, вказують окремими пунктами страви від шеф-кухаря, які можуть змінюватися досить часто.
В асортименті страв враховують всі можливі побажання гостей. Окремою графою виведені винно-горілчані вироби.
У ресторані заведено дотримуватися правил етикету і дотримуватися культурних норм поведінки. У ньому не прийнято голосно розмовляти і заважати іншим гостям. Для походу в ресторан слід підбирати відповідний наряд. Не допускається вульгарності в одязі, елегантний і стриманий, лаконічний образ – найкращий спосіб для відвідування закладу такого рівня.
Як вибрати ресторан?
Ресторанів у Львові досить багато, тому визначитися з вибором – завдання не з легких. Можна не роздумуючи піти в найближчий ресторан і сподіватися, що він буде відповідати вашим вимогам. А можна відкрити розділ на сайті 032.ua, щоб переглянути список закладів. Таким чином вдасться зайти на сайт ресторану, якщо він є, і ознайомитись із меню та додатковими послугами, які він пропонує.
Ознакою хорошого, популярного закладу є відгуки інших клієнтів. Поцікавтеся думкою ваших знайомих, прислухайтеся до їхніх рекомендацій. Швидше за все, в їх розповіді можна скласти свою думку і дізнатися всю необхідну інформацію.
Вид закладу розглядається при виборі, коли чітко визначено привід. Наприклад, кафе підійде для побачення або дитячого дня народження, ресторан з великим банкетним залом – для численних весіль або ювілеїв. А ось заклад із танцполом – для корпоративів і гучних компаній. Затишний тихий ресторан стане гарним місцем для романтичної вечері або ділової зустрічі.
Атмосфера – важливий фактор вибору. Тому заздалегідь ознайомтеся з інтер’єром, меню, винною картою, часом приготування страв та їх різноманітністю.