Піца підійде на будь-який випадок – як апетитна вечеря для дітей, хороша закуска на вечір із друзями або як головний інгредієнт вечері в італійському стилі. Не обов’язково готувати цю страву самостійно. Тим паче, якщо діє цілодобова доставка піци у Луцьку https://lapiec-pizza.lt.ua/.
Ніщо так не смакує, як хрустка піца з добре пропеченим обідком, намазана ароматним томатним соусом і посипана моцарелою. Для цих улюблених доповнень кількість і порядок додавання залежить виключно від ваших уподобань. Можна не вибирати між інгредієнтами й додавати одразу кілька, наприклад, сезонних. За бажанням ви можете вибрати не лише піцу, а й інгредієнти до неї навіть у доставці. Також заощаджуйте, замовивши одразу 2 піци – й отримуйте третю в подарунок. Також діє знижка 20% на самовивіз. Дізнайтеся більше про акції тут: https://lapiec-pizza.lt.ua/.
Маєте сили й бажання приготувати страву самостійно? Вам знадобиться година на підготування інгредієнтів і запікання, а також година на підняття тіста.
Які компоненти будуть потрібні?
Для тіста:
-
150 мл теплої води;
-
1 упаковка сухих дріжджів;
-
1 ч. л коричневого цукру;
-
морська сіль за смаком;
-
1 ст. л. оливкової олії;
-
250 г борошна для дріжджового тіста.
Для соусу:
-
м’якоть помідора – 300 мл;
-
базилік – 1 пучок;
-
баклажанова паста в помідорах – 4 ст. л;
-
часник –1 зубчик;
-
гострий перець;
-
запечена томатна паста – 4 ст. л.
Варіанти начинки:
-
моцарела (2 пачки);
-
каперси (за бажанням);
-
артишоки (на ваш розсуд);
-
салямі піканте чи пармська шинка;
-
1 пряний чорізо;
-
в’ялені помідори (за бажанням);
-
перець халапеньо (за смаком);
-
перець чилі (за смаком);
-
чорні оливки (за бажанням);
-
моцарела ді буфала (за бажанням).
Як готувати?
-
Змішайте воду, дріжджі, цукор і сіль у чаші кухонного комбайна. Додайте оливкову олію і, поступово додаючи борошно, вимішуйте тісто протягом 10-15 хвилин. Коли інгредієнти добре з’єднаються, відкладіть тісто для підняття.
-
Смажте помідорну м’якоть кілька хвилин на сковороді, щоб зменшити кількість рідини. Подрібніть базилік, змішайте його в каструлі з рештою інгредієнтів соусу та нагрійте. Через кілька хвилин дайте йому охолонути.
-
Розігрійте духовку до 250 градусів. Приготуйте начинку.
-
Поставте деко у розігріту духовку. Дістаньте тісто з миски і вимішуйте його ще 10 хвилин, щоб воно стало пружним і не прилипало до рук. Розкатайте в круглий корж і покладіть на деко, вийняте з духовки. Потім поставте його на конфорку плити – на повільний вогонь, щоб центр був дуже теплим. Завдяки цьому тісто почне підсихати, а піца буде хрусткою.
-
Швидко намажте тісто великою кількістю соусу. Викладіть на піцу потерту моцарелу, покладіть каперси, артишоки, сушені на сонці помідори та наріжте шматочками салямі та хорізо на 2-3 см. Знову посипте піцу моцарелою і прикрасьте подрібненими на шматочки перцем чилі, оливками та моцарелою ді буфала.
-
Поставте піцу в духовку на 15-20 хвилин. Цього часу має бути достатньо для готовності. Страву можна одразу їсти, смачного!