Лікарі назвали всі ознаки раку підшлункової залози

Рак підшлункової залози – це одне з найпоширеніших захворювань, з яким стикається людина. Щоб вчасно його виявити, потрібно знати всі його ознаки.

Рак – це небезпечне захворювання, яке без належного лікування може закінчитися летальним результатом. Щоб цього не допустити важливо вкрай уважно стежити за своїм здоров’ям і при появі перших небезпечних ознак хвороби відразу звертатися за медичною допомогою.

Рак підшлункової залози є досить поширеним видом онкології, який на перших етапах свого розвитку може протікати без видимих ​​симптомів. Лікування цієї хвороби на останніх етапах розвитку може не принести належних позитивних змін.

Лікар Мелісса Конрад Степлер перерахувала найбільш повний список ознак раку підшлункової залози.

Зокрема потрібно звернути свою увагу на загальний стан людини. Про початок хвороби може сигналізувати надмірна тривожність і потемніння сечі. У деяких випадках жовтуватий відтінок шкіри і білків очей без болю може бути ранньою ознакою онкологічного захворювання. У числі наступних знаків: нудота, блювота, втрата ваги, свербіж шкіри.

Також варто звернути увагу і на больові симптоми, які починають проявлятися в організмі. Зокрема, це біль в шлунку і спині. Також може спостерігатися здуття живота, діарея і збільшені лімфатичні вузли на шиї.

Обов’язково потрібно здати на аналіз кров, щоб зрозуміти рівень цукру. Підвищений цукор може говорити про онкологію підшлункової залози.

Багато експертів радять регулярно здавати всі необхідні аналізи, щоб відразу виявити хворобу, якщо вона є, і приступить до її лікування.

Джерело

Поділись


Новини партнерів