Встановлення зубних імплантів: що таке і як не дати себе обдурити

Сьогодні практично кожна стоматологія надає таку послугу, як установка зубних імплантів. Коштує вона недешево. При цьому багато хто сумнівається, чи можна довіряти подібного роду операцій, і чи не буде потім побічних ефектів. Спробуємо розібратися в цьому разом.

1. Чи можна ставити імплант, якщо є можливість встановити коронку

Насправді, однозначної відповіді на це питання не існує. Звичайно, установка коронки (протезування) – це більш надійна і якісна процедура. Однак для коронки знадобиться, в першу чергу, сточувати емаль з сусідніх зубів, а це навряд чи можна назвати позитивним моментом. Що стосується установки імплантів – для них пошкоджувати інші зуби, як правило, не потрібно.

І коли всі зуби в роті нормальні, а необхідно замінити всього один, то краще, звичайно ж, скористатися можливостями встановлення імпланту. Втім, і імпланти не можна встановлювати в нескінченній кількості. На користь імплантів кажуть, що термін їх дії становить до 20 років, що дозволяє істотно заощадити на установці.

Коронки служать менше. Іншими словами, в цьому плані кожна ситуація є індивідуальною і остаточне рішення залежить не тільки від показань фахівця, але і від бажання самого клієнта.

2. Чи слід погоджуватися на акційні пропозиції на кшталт установки двох імплантів за вартістю одного

Фахівці в галузі медицини рекомендують обходити такі пропозиції стороною. І справа зовсім не в тому, що вони хочуть нажитися на пацієнтах. Справа в тому, що якісний імплант не може коштувати дешево. І якщо мова йде про проведення якоїсь акції, то вам найімовірніше, поставлять імпланти низької якості, або на них просто не буде ліцензії.

3. Чи відчувається біль при установці імплантів

Дана процедура не викликає абсолютно ніяких больових відчуттів. Досягається це завдяки введенню наркозу або використання спеціальних препаратів, під впливом яких людина впадає в глибокий сон. На роботу стоматолога це не робить ніякого негативного впливу. Даний спосіб наркозу прийшов до нас порівняно недавно, а ось в країнах ЄС успішно використовується вже досить довго.

4. Можливі ризики при установці імпланта

Такими ризиками, в першу чергу, є можливість пошкодження нерва і гайморових пазух. Тому фахівець повинен бути дійсно висококваліфікованим, щоб не допустити подібні явища.

5. Протипоказання для установки імплантів

Протипоказань чимало, вони діляться на абсолютні і відносні. До першої групи належать протипоказання, з якими можна впоратися до моменту установки імпланта. До них відносяться куріння, неправильна гігієна порожнини рота, вагітність.

В даний час сюди ж входить і цукровий діабет, оскільки з’явилося унікальне обладнання, завдяки якому люди, які страждають цим захворюванням, отримали можливість установки імплантів. Що стосується абсолютних протипоказань, то до них відносяться захворювання ВІЛ, ендокринної системи, серцево-судинної системи, а також мінімальна відстань між гайморовими пазухами і щелепою. При абсолютних протипоказаннях установка неможлива.

6. Чи слід встановлювати імпланти в клініках, які роблять всю процедуру за 1 день

Тут необхідно відзначити той факт, що сама по собі установка імпланта займає всього 2-3 години – набагато довше людину готують до цієї процедури. І в першу чергу, мова йде про обстеження. Необхідно підготувати рот і визначити, чи є протипоказання. На це йде кілька днів. Тому подібного роду пропозиції виглядають дуже сумнівними.

7. Яку ціну можна вважати нормальною для імпланта

Взагалі, вартість імплантів починається від 25 доларів. Це недорого, але навряд чи ці імпланти можна назвати якісними. Якісні імпланти коштують не менше 250 доларів. А в цілому, дана вартість залежить, перш за все, від наявності ліцензії. Саме на неї потрібно звертати увагу в першу чергу.

8. Які імпланти вважаються кращими

На сьогоднішній момент найбільшою якістю володіють імпланти, привезені з ПАР і Швейцарії. А взагалі, поняття кращого є відносним. Кращі, в будь-якому випадку ті, які мають ліцензії.

9. Середній термін служби імплантів

В цілому, вони можуть прослужити від 5 до 20 років. Однак тут необхідно враховувати певні особливості. Зокрема, на термін служби неабиякий вплив робить кількість вставлених імплантів. Чим їх більше, тим швидше вони будуть розхитуватися. Відповідно, і термін їх служби буде зменшуватися.

Знаючи всю праву про імпланти, ви зможете при необхідності прийняти рішення про їх встановлення. Не варто дивитися на те, що це дорого коштує. Адже дорожче здоров’я все одно нічого немає. Будьте здорові!

Поділись


Новини партнерів