Алкоголізм – це пристрасть до алкоголю, страшна хвороба з якою обов’язково необхідно боротися. Якщо Ви залежні від алкоголю, то не варто опускати руки, адже все ще можна виправити і змінити життя на краще. Якщо Ви самі прийшли до рішення позбутися від цього – це вже половина успіху. Алкоголь не повинен заважати Вам насолоджуватися життям, світ гарний і без нього.

Найважливіше в боротьбі з алкоголізмом – мотивація. Ви повинні бути добре мотивовані, перед Вами повинна стояти мета зав’язати з цією згубною звичкою раз і назавжди. На перших порах Вам може здаватися, що алкоголь робить Ваше життя яскравішим, наповнює змістом. Насправді це не так. І ось коли Ви усвідомлюєте, що випивка робить тільки гірше, можете приступати до лікування алкголізма.

Отже, які переваги?

  • По-перше, алкоголь не буде руйнувати Ваш організм.
  • По-друге, Ви зможете стати повноцінним і щасливою людиною, що не укоротите собі життя і не постарієте завчасно.
  • По-третє, Ви зможете відкладати гроші на різні накопичення.
  • Є один хороший спосіб. Коли хочеться випити – одразу ж відкладаєте суму, яку повинні були витратити на алкоголь в скарбничку.

Для цього необхідно прийняти чітке для себе рішення зав’язати зі спиртним. Раз і назавжди. Краще, якщо будуть поруч люди, які зможуть Вас підтримати. Ваше рішення має бути чітким і непохитним. Доведіть собі і оточуючим, що Ви вище цього, у Вас є сила волі і цілеспрямованість, доведіть, що встали на правильний шлях. Відмовтеся від спілкування з випивають компаніями. Оточіть себе близькими людьми, які зможуть підтримати Вас. Візьміть побільше роботи, займіться спортом. Розподіліть свої дні так, щоб вичавлювати з них все, щоб виключити алкоголь зі своїх планів. Ті гроші, які ви витрачали на алкоголь, тепер почніть відкладати в скарбничку щоразу, як з’являється бажання випити «хоч трохи». Сума в результаті буде немаленька.

Обов’язково поставте перед собою мету, адже більшість людей, що п’ють не мають чіткої мети в житті і просто п’ють, звеселяючи себе спиртним.

Уникайте стресів. Саме через них з’являється бажання випити. Сходіть до лікаря-психіатра, щоб Вам виписали таблетки від стресів і депресії (амітриптилін відмінно допомагає), а також скажіть про свою залежність. Якщо ж у Вас немає сили волі боротися з алкогольною залежністю самостійно, то Ви можете звернутися в спеціалізовані клініки.

Наркологічній клініці “Доктор Благо” пропонує ефективне лікування алкоголізма в стаціонарі. Заходьте до нас на сайт doctorblago.com.ua або телефонуйте за телефонами: +38 (048) 702-34-24, +38 (097) 242-29-22