Єгипет є одним з найбільш популярних напрямків серед туристів з усього світу. Ми можемо з упевненістю сказати, що Єгипет стоїть на другому за популярністю місці і серед мандрівників з України (на першому місці – курорти Туреччини). А вибрати тур в цю чарівну країну можна за посиланням https://vsesvit.kharkov.ua/destinations/egypt/.

Пристрасть мандрівників до Єгипту можна легко пояснити: Єгипет поєднує в собі багато цікавого для туристів. Так, країна пропонує гостям захоплюючі екскурсійні програми, безліч найдавніших артефактів, які вдало поєднуються з цілорічним пляжним відпочинком на Червоному морі. Гостей чекають піщані пляжі і надзвичайно прекрасний підводний світ. Більш того, на курортах Єгипту є всі умови для активного відпочинку: тут чудово займатися віндсерфінгом, зануренням з маскою, дайвінгом, популярні серед туристів і мотосафарі і багато іншого.

Головні курорти Єгипту, розташовані на Червоному морі – Шарм Ель Шейх і Хургада. Сюди протягом року прибуває безліч літаків з України – як регулярних, так і чартерних рейсів. Хургаду можна назвати найдемократичнішим курортом країни з унікальними піщаними пляжами. Хургаду оточують менші курорти – Сома Бей, Ель-Гуна, Макаді. На південь від Хургади туристи можуть відпочити в Марсі Аламі або Сафанії.

А ось курорт Шарм Ель Шейх, розташований на Синайському півострові, трохи більш суворий, він особливо популярний серед дайверів. Неподалік розташовані і інші привабливі для мандрівників курорти – Дахаб, Таба, Нувейба.

Серед головних визначних пам’яток Єгипту, так званих must see, можна назвати піраміди Хеопса, піраміди Хефрена і Мікеріна в містечку Гіза, знамениту на весь світ фігуру Сфінкса, цікавий Єгипетський музей в Каїрі, в якому дбайливо зберігаються скарби Єгипту ще з незапам’ятних часів. Зокрема, тут туристи побачать маску фараона Тутанхамона і Золотий саркофаг.

Крім того, до пам’яток Єгипту можна віднести Фіви, що у верхньому Нілі, до них найпростіше дістатися з Хургади. Сьогоднішні Фіви – це містечко Луксор, тут туристи можуть відвідати Долину царів, відвідати розкопані гробниці фараонів, побувати в храмі Хатчепут і побачити колоси Мемноса.

Єгипет, перш за все, пропонує широкі можливості для пляжного відпочинку. За жарким сонцем і білим піщаним берегом варто вирушати в найпопулярніші курортні зони країни. Хургада – найстаріший і знаменитий курорт Єгипту. Ця область ідеально підійде для сімейних пар і для любителів активного способу життя. Пляжі відрізняються плавним входом в море. Але в північній частині Хургади варто побоюватися морських їжаків.

За романтичною обстановкою порадимо відправитися в Макаді-Бей, який славиться своїми відокремленими, практично безлюдними пляжами – цей курорт розташований недалеко від Хургади в бік півдня.

На десятки кілометрів простяглася берегова лінія Шарм-Ель-Шейха. Тут себе знайдуть дайвери, адже дно відрізняється наявністю різнокольорових коралів. Дітям буде тут не дуже комфортно. Найбільш вітряним курортом вважається Дахаб, куди щорічно з’їжджаються серфери з усього світу. Даний курорт відмінно підійде для галасливої ​​молоді.

Серед міст хочемо відзначити Олександрію як найпопулярніше місто-курорт на всьому Середземномор’ї. Клімат тут більш м’який, ніж на берегах Червоного моря. Крім пляжів, місто здивує насиченими екскурсійними програмами, адже Олександрія багата на архітектурні комплекси та історичні пам’ятники елліністичного періоду. Ідеальне місце для вивчення давньої культури.

Найпопулярніше місто Єгипту – його столиця, Каїр, готовий здивувати різноманітними музеями, виставками та галереями. Тут зосереджені давньоєгипетські скарби часів фараонів, зокрема коштовності з гробниць. Також тут розташований найбільший ринок країни.