Кухня – особливе місце. Вона вимагає підвищеної уваги в плані облаштування, починаючи зі шпалер або меблів і закінчуючи аксесуарами. Купити штори для своєї кухні можна на сайті https://provenceshop.com.ua/shtory/shtory-na-kuhnyu/, а у цій статті ми розповімо про основні правила, за якими їх можна підібрати. При цьому зробимо акцент на практичній стороні вибору, надавши вам свободу в стильовому напрямку штор.

Матеріал штор для кухні

Для кухні особливо важлива гігієна, адже тут найчастіше є ризик непередбачених забруднень. Сюди можна віднести неприємні запахи, кіптяву і жир. Це справжні вороги педантичних господарок! Щоб вам було легше підтримувати чистоту, ми радимо купувати штори для вікон з таких матеріалів, як:

  • льон і бавовна з додаванням поліестеру;
  • поліестер;
  • віскоза;
  • бамбук.

Всі вони в тій чи іншій мірі невибагливі в догляді, легко перуться і прасуються. При цьому серед них можна знайти досить щільні фіранки, які будуть повністю приховувати вас під час нічної романтичної вечері.

Саме синтетичні матеріали, а не чистий льон або бавовна, швидко висихають і добре піддаються прасуванню, що дуже важливо. А це означає, що за один день ви зможете зняти штори, попрати їх, висушити, попрасувати і вже ввечері повісити назад.

Колір штор для кухні

Від цього пункту теж залежить, наскільки практичними будуть ваші штори. Як ми говорили, непередбачені плями – часті гості на кухні. Це можуть бути жирні бризки з сковорідки, капризи маленьких дітей, зачепити штори може будь-який член сім’ї, який проходить повз них з тарілкою або ж чашкою в руках. І навіть на перерахованих вище матеріалах деякі плями відіпрати майже неможливо (наприклад, сліди від олії, кетчупу і деяких ягід).

Тому універсальними будуть штори:

  • несвітлого кольору;
  • зі строкатим принтом.

При дотриманні цих двох умов не до кінця відіпрана пляма буде непомітною, вона зіллється з малюнком і місце її розташування залишиться відомим тільки вам, якщо, звичайно, ви про нього згадаєте.

Які штори вибрати на кухню?

Якої форми штори найзручніші для кухні? Як правило, це залежить від планування самого приміщення.

Якщо на вашій кухні тільки одне вікно, є одна хитрість, яка допоможе зберегти вашу кухню в чистоті по максимуму. Відмовтеся від класичних штор прямокутної форми. Краще, якщо це будуть довгі фіранки з боків і короткі посередині. Як правило, біля вікна ми ставимо обідній стіл, а якщо поряд з ним будуть постійно відкриватися дверцята холодильника або мийка розташується просто біля вікна? Всі ці варіанти піддають штори певному ризику постійного забруднення, тому укорочені моделі або штори зі зрізом в формі арки будуть вдалим виходом із делікатної ситуації.

Також цікавим варіантом можна назвати австрійські чи французькі штори для кухонного вікна. Це призібрана в вертикальному напрямку штора, яка може підніматися.

Для кухні з балконними дверима краще вибрати штори з підхопленням, завдяки якому можна буде закріпити збоку частину штори для вільного відкривання дверей. В ідеалі – для балконних дверей краще виділити окреме полотно штори.

Отже, якщо говорити в загальному, то штори для кухні варто вибирати не тільки по малюнку і дизайну, але й потрібно звертати увагу на їх практичну сторону. Хороші кухонні фіранки заощадять вам купу часу на справи, куди більш приємні, ніж довгий і трудомісткий процес позбавлення від плям. Замість цього зробіть правильний вибір всього один раз, а після цього – насолоджуйтеся смачними стравами, приготованими на вашій затишній і функціональній кухні, і красивими шторами на вікнах!