Особливості вибору одягу для новонароджених

Багато молодих мам перед покупкою одягу для своїх малюків не замислюються над тим, якими особливостями має володіти одяг для новонароджених. Батькам при виборі дитячого одягу на https://lovebrand.com.ua/ варто звернути увагу на ті характеристики, які важливі для малюка. Можна виділити три основних критерії, які потрібно врахувати при виборі одягу для новонародженого:

Зручність. Перш за все, одяг має бути зручним. Для новонародженого це найважливіший критерій. Не варто вибирати одяг з масивними прикрасами або зайвим декором. Великі пряжки, ремені і інша фурнітура може завдати травми дитині. Також зверніть увагу на те, щоб гумка не була занадто щільною – інакше вона буде тиснути на ніжну шкіру дитини і може з’явитися подразнення. І головне – увесь одяг повинен легко зніматися і вдягатися, не доставляючи додаткових складнощів для батьків. Дуже зручно, коли одяг для новонароджених має застібки у вигляді кнопочок в зоні промежини. Це полегшує зміну памперсів.

Одяг повинен відповідати за розміром. Друга порада, яку можна дати молодим мамам, – не купуйте одяг на виріст і не намагайтеся одягнути малюка в штанці або комбінезон, з якого він вже виріс. Маленькі діти ростуть не по днях, а по годинах, тому одяг, який ще вчора був впору, сьогодні може виявитися малим. Коли матусю з новонародженою дитиною виписують з пологового будинку, її зріст становить близько 55 см.

Не варто поспішати купувати велику кількість одягу на зріст 55-65 см, так як дитина виросте з нього вже через тиждень. Одяг на виріст можна брати, тільки якщо це осінній чи зимовий верхній одяг, так як малюкові потрібно буде проносити його до кінця сезону.

Якість матеріалів. Третім важливим критерієм при підборі одягу є його якість. Намагайтеся вибирати одяг тільки з натуральних матеріалів. Шкіра дитини дуже ніжна, тому синтетичні матеріали можуть викликати алергію. Варто вибирати одяг тільки з якісних матеріалів ще й тому, що дитячий одяг швидко брудниться і ви будете дуже часто його прати. Вироби з неякісних матеріалів при частому пранні швидко зношуються і втрачають форму. Всі петлі повинні бути оброблені, а шви якісно прошиті. Це також є показником якості одягу.

Слід також вибирати різний одяг для дому та прогулянок. У перші дні життя малюка йому необхідно зовсім небагато речей:

  • кілька легких сорочечок, 2-3 щільні сорочечки;
  • кілька пар повзунків;
  • кілька пар шкарпеток і шапочки;
  • комбінезони – при виборі зверніть увагу на фасон: він повинен повністю закривати спинку і животик малюка;
  • боді дуже зручні тим, що повністю закривають всю поверхню тіла дитини, проте в перші дні життя малюка з одяганням боді можуть виникнути проблеми, тому що він ще не може сам тримати голову.

Для вулиці вибирайте одяг з щільної бавовняної тканини. Якщо на вулиці прохолодно, можна також взяти з собою легку кофту. Восени Вам не обійтися без флісового комбінезона або штанців з курткою. На голову необхідно придбати чепчик з щільного матеріалу і шапку.