М’які іграшки – поширений подарунок не тільки серед дітей, але й дорослих. Діти люблять брати їх з собою в ліжко, на прогулянку. Тому питання про безпеку виробу стоїть на першому місці. Як правильно вибрати якісну м’яку іграшку. Розглянемо кілька порад щодо вибору в цій статті.

Основні критерії вибору

Купити м’яку іграшку можна за посиланням https://www.booklya.ua/cat/myagkie-igrushki-5171/, але дуже важливо не перетворити її в об’єкт розчарування. Вона повинна бути цікавою і корисною для малюка, а також якісно виконана. При виборі враховують такі показники:

  • Розмір. У магазинах іграшок на прилавках можна побачити найрізноманітніші плюшеві вироби. Для дитини важливо підібрати іграшку оптимального розміру, щоб з нею було зручно гратися. Занадто великі вироби будуть марно зберігатися в кімнаті, а мініатюрна іграшка може загубитися.
  • Якість ворсу. Бажано вибирати гіпоалергенний матеріал. Для малюків потрібно підбирати іграшки з органічної бавовни. Не варто купувати вироби з занадто довгим ворсом.
  • Наповнювач. Іграшка повинна бути наповнена синтетичним пухом або органічним наповнювачем. Важливо, щоб всі шви виробу були міцними, ніде не розходилися.
  • Запах і барвники. М’яка іграшка не повинна мати різких запахів. Фарба на виробі не повинна бруднитися. Занадто яскраві вироби зазвичай містять в своєму складі шкідливі барвники, при виборі іграшки варто попросити у продавця сертифікат якості. Не потрібно купувати іграшки кислотних або занадто похмурих відтінків, дитина від них швидко втомиться.

Поради щодо вибору м’якої іграшки

Вище описані параметри необхідні при виборі якісної м’якої іграшки. Але важливо враховувати і сам тип вироби. Кожна іграшка має свої особливості, які теж потрібно брати до уваги. Наприклад, м’які вироби у вигляді тварин можуть бути виконані в неймовірних кольорах і формі. Наприклад, помаранчевий слон або зелений лев. У дитини з ранніх років не повинно бути неправильного сприйняття дійсності.

М’які іграшки, виконані у вигляді аксесуарів для оформлення інтер’єру, повинні бути яскравими, невеликого розміру. Так як основне завдання декору – привернути увагу малюка.

Вибір місця покупки також має важливе значення. Неякісні вироби можна купити в будь-якому магазині. Щоб звести ризики до мінімуму, потрібно орієнтувати на великі торгові мережі дитячих магазинів.