Вода – джерело життя, і тепличні рослини теж потребують води.

Самостійно поливати всі грядки в теплиці, дотримуючись при цьому часу і норми поливу – справа досить-таки клопітка. До того ж, більшість дачників не мають можливості їздити на город кожного дня. Саме тому ми рекомендуємо вибрати надійного помічника – систему фірмового крапельного поливу, а все необхідне обладнання придбати в Угосподара.

Крапельний полив був розроблений як передовий спосіб підвищення врожайності в умовах гострого дефіциту води в посушливих регіонах, а зараз отримав величезну популярність у всіх кліматичних зонах. Адже при мінімальних затратах праці система пропонує ідеальне забезпечення водою будь-яких культур.

При використанні системи крапельного поливу вода надходить безпосередньо до коренів рослин, і використовується, таким чином, на всі 100%. Така система – ідеальний варіант для теплиць, до яких не підведений водопровід і де немає можливості отримати доступ до великих обсягів води.

Плюси використання крапельного поливу в теплиці:

  • Економія. Витрати води набагато менші, ніж при ручному поливі.
  • Рівномірність поливу. Всі рослини в теплиці не просто отримують однакові порції води, але й, що важливо, регулярно і саме під корінь. Завдяки поступовому поширенню води, грунт насичується вологою теж поступово, в той час як після поливу звичайним методом найчастіше утворюються калюжі.
  • Постійне зволоження. Земля завжди пухка і дихаюча.
  • Грядки НЕ розмиваються.
  • Захист від бур’янів і хвороб. Коли краплі потрапляють на листя, це часто стає причиною хвороби рослин, а якщо це сталося ще й в спеку, то у рослини, цілком ймовірно, з’являться опіки. Крапельний полив постачає воду виключно до коріння рослин. До речі, бур’яни при такому способі поливу не зможуть активно розвиватися. Ще один плюс!
  • Контроль за ростом рослин. Залежно від погоди, необхідності додавання добрив, швидкості дозрівання врожаю, ви можете регулювати полив, просто включаючи і відключаючи воду.
  • Створення мікроклімату всередині теплиці. Можна контролювати вологість грунту і приміщення в цілому. Навіть якщо за прогнозами мають бути заморозки, їх згубний вплив на рослини допоможе знизити підвищена вологість в середині теплиці.
  • Колосальне скорочення обсягу витрачених часу і сил (не потрібно носитися по грядках з лійкою або шлангом в руках, достатньо всього лише повернути вентиль крану).

Крім самої системи крапельного поливу, ви можете додатково придбати програмований таймер (працює на батарейках), який можна налаштувати на необхідний час старту поливу і вибрати точно необхідну кількість води. Разом з водою можуть вноситися добрива.

Увага! За зрошувальною системою, природно, потрібно доглядати.

Правильна експлуатація та своєчасне проведення профілактичних робіт значно подовжують термін служби системи.

Дотримуючись простих правил і мудрих підказок від досвідчених городників, ви зберете в теплиці багаті врожаї.

Найголовніше, для довговічності крапельного поливу потрібно своєчасно міняти фільтр. Це особливо важливо, коли використовується вода не з водопроводу, а з якогось відкритого водоймища.

Оперативно усувайте засмічення і забруднення, що виникли в крапельній стрічці або в крапельницях.

Будьте уважні, не залишайте систему на морозі або сонці. Перепад температур шкідливий для пластику, шланги і крапельниці можуть зіпсуватися.

При низьких температурах можливе заморожування і пошкодження елементів системи, тому своєчасно готуйте комплект до зберігання, грамотний демонтаж буде гарантією успішного складання системи до наступного сезону.