Ринок меблів перенасичений величезною кількістю пропозицій, і зорієнтуватися в такому різноманітті товарів буває проблематично. Готові вироби буквально нав’язують нам не тільки колір і матеріал, а й конфігурацію бажаного предмета меблів. У тому випадку, якщо ви віддаєте перевагу купувати ексклюзивні і цікаві речі, любите виділятися з натовпу, цінуєте свій час і щоденний комфорт, запрошуємо вас відвідати сайт https://pro100mebli.com.ua/category/komfort-mebel/, де ви знайдете цікаві моделі хорошої якості за доступною ціною.

Якщо говорити про комп’ютерний/письмовий стіл, надзвичайно важливо, щоб виріб було створено з урахуванням основних законів ергономіки. В іншому випадку ви, або ваша дитина ризикуєте заробити сколіоз, отримати проблеми із зором, а іноді і просто нервовий розлад, оскільки письмовий стіл передбачає щоденне положення сидячи протягом декількох годин.

Як вибрати письмовий стіл для школяра

Рано чи пізно всі батьки починають ламати голову над тим, як вибрати письмовий стіл для дитини (першокласника). Займіться проектуванням майбутнього столу разом зі своїм малюком, робота для нього теж знайдеться. Захоплюючий процес затягне вас, привносячи яскраві емоції в здавалося б рутинний і нудний похід по магазинах. Перед візитом в салон складіть перелік речей, які стіл повинен вмістити. Від цього залежить наявність і необхідна кількість полиць і висувних ящиків.

Висота письмового або комп’ютерного столу може варіюватися від 700 до 760 мм. Найбільш зручний варіант – 750 мм. Стільниця повинна бути не менше 500 мм глибиною. Це та відстань, яке необхідно для того, щоб ноги не впиралися в стіну, а вільно розташовувалися під столом. Планувати глибину більше 800 мм теж не варто – важко буде дотягуватися до протилежного краю. Довжину стільниці вибирайте так, щоб на площині могло розміститися все необхідне, при цьому і на робочу зону місця вистачало. Достатня кількість вільного місця необхідна, щоб руки вільно лежали на поверхні столу (лікті не повинні висіти!).

Монітор комп’ютера повинен бути встановлений нижче рівня очей. Не менш важливим моментом є і вибір посадкового місця – робіть вибір на користь стаціонарних стільців, висоту сидіння яких можна регулювати залежно від росту дитини. Офісні стільці на коліщатках категорично не рекомендуються для дітей.

Як правильно вибрати комп’ютерний стіл для будинку

Стіл для роботи (в домашній офіс) повинен бути виконаний в тому ж стильовому напрямку, що і весь інтер’єр будинку. Цінителям меблів в класичному стилі припадуть до душі класичні моделі столів. Шанувальники модерну з радістю виявлять цікаві інтер’єри домашнього офісу, витримані в кращих традиціях інноваційної європейської моди.

Чи стане стіл невід’ємною частиною відкритого стелажа або буде окремо стояти в центрі кабінету – вирішуєте тільки ви. Особливо важливим стає вибір для тих, хто вибрав для роботи свій будинок. Якої висоти повинен бути комп’ютерний стіл, матеріал його виготовлення, розмір стільниці – все це ви зможете вирішити під час створення проекту з дизайнером, який допоможе з пошуком ідеального варіанту робочих меблів.

Як вибрати робочий стіл

Намагайтеся розташовувати робочу поверхню так, щоб вікно знаходилося просто за нею. Джерело природного світла необхідне під час довгої, тривалої і напруженої роботи. До того ж вигляд за вікном іноді дуже допомагає відволіктися і відпочити декілька хвилин. Не забувайте і про настільну лампу – правильно підібраний інтер’єрний світильник в силах перетворити інтер’єр всього приміщення.

Відмінним рішенням можуть бути кутові столи. Модель подібної конфігурації дає можливість не тільки використовувати потрібну кількість модулів для зберігання, але і передбачити достатню площу для робочої зони.