Сюжет, колір і розмір – ось основні критерії, на які слід орієнтуватися при виборі модульної картини на https://art-holst.com.ua/modulnye-kartiny. Також важливим є і особисте сприйняття, але не варто забувати про те, що невідповідний розмір або колірна гамма полотна можуть звести нанівець весь декоративний ефект.

Як вибрати модульну картину за розміром

Для невеликих приміщень краще підходять малогабаритні картини, для просторих кімнат – більші. Картина буде виглядати найбільш ефектно, якщо вона займає не більше третини стіни. В крайньому випадку – не більше половини. Тобто, наприклад, для стіни шириною 4 метри оптимальним рішенням буде картина шириною півтора-два метри.

Важливо передбачити наявність вільного простору між картиною і підлогою, стелею, меблями. Верхній край полотна не повинен бути розташований вище, ніж верхній край дверних прорізів, карнизів і вікон.

Картина не повинна бути ширшою за предмет меблів, над яким вона розташована (диван, стыл). Ідеальне співвідношення – приблизно 3/4 від ширини меблів. Якщо диван обрамлений торшерами, столиками, рослинами (які стоять по обидва боки), картина може дорівнювати йому по ширині. Але якщо картина ширша, то вигляду така композиція мати не буде.

Як підібрати картину за сюжетом

Мабуть, найбільш складно вибрати картину за сюжетом. Більшість інтернет-магазинів пропонують вісім основних категорій сюжетів, і щоб вам було простіше вибрати, ми розповімо трохи про кожну.

● Природа

Картини з пейзажами допоможуть зняти стрес і відновити енергію. Зображення лісів, полів і гір, залитих сонцем, додадуть інтер’єру відчуття тепла, а морські пейзажі – відчуття простору і свіжості.

● Міста

Сяючі неоном мегаполіси і маленькі європейські містечка, шедеври світової архітектури і просто стильні міські пейзажі нагадають про місця, куди ви вже їздили або хотіли б поїхати, і допоможуть втілити в життя мрію про далекі мандри.

● Квіти

Один з найпопулярніших сюжетів для модульної картини. Зображення квітів наповнять кімнату ніжністю і природною красою, додадуть інтер’єру вишуканості і шику.

● Люди

Модульні картини із закоханими, музикантами, парами, які кружляють у танці, незвичайні стилізовані зображення силуетів і профілів передають настрій творчості і динаміки.

● Абстракція

Абстрактні картини розвивають уяву і пробуджують фантазію. У будь-якому інтер’єрі такі барвисті полотна виглядатимуть по-особливому – і при цьому незмінно доречно.

● Тварини

Модульні картини із зображеннями граціозних або кумедних тварин – ще один класичний сюжет. У цих полотнах – сила, динаміка та краса самої природи.

● Їжа

Картини з натюрмортами з фруктів, хліба, кави і іншої смакоти – очевидний вибір для оформлення кухонь або їдалень.

● Для дітей

Модульні картини для дитячих кімнат традиційно зображають героїв казок і мультфільмів, дозволяючи створити світлу легку атмосферу.

Як вибрати модульну картину за кольором

Основні принципи такі:

1. Вибирайте картину під колір інтер’єру – шукайте споріднені або контрастні кольори.
2. Не женіться за різнобарв’ям: щоб створити яскравий інтер’єр, достатньо чотирьох різних відтінків.
3. Намагайтеся «розфарбовувати» інтер’єр нерівномірно: визначте переважаючий тон і підбирайте картину контрастного або спорідненого кольору.
4. Якщо ваш інтер’єр оформлений в чорно-біло-сірій гамі, то у виборі колірної гами картини ви можете себе не обмежувати.
5. До інтер’єру в пастельних тонах підійде картина, також виконана в приглушених відтінках.
6. Цікаві факти про вплив кольору на настрій допоможуть вам вибрати картину в тій гамі, яка дозволить створити максимально комфортну обстановку в приміщенні.