У наш час дівчата, щоб виглядати ефектно, все більше часу витрачають на свій зовнішній вигляд і макіяж. Щоб заощадити гроші, яких тепер і так небагато, можна навчитися робити макіяж самостійно.

Щоб освоїти непросту техніку макіяжу, потрібно пройти курси навчання, а зробити це можна в “Майстерні Моди” за посиланням https://www.modamaster.com.ua/beauty. Ми зібрали головні поради щодо вибору курсів макіяжу, щоб ви змогли зробити правильний вибір і навчитися робити макіяж у справжніх майстрів.

1. Навчальний план курсів з макіяжу

Курсів макіяжу дуже багато, і всі вони один від одного відрізняються. В онлайні і в школі, дешеві і дорогі, якісні і не дуже.

Ваш вибір повинен бути обумовлений тим, навіщо ж вам вчитися на курсах макіяжу? Якщо ви збираєтеся наносити макіяж тільки собі, то вам вистачить простеньких курсів макіяжу.

Однак, якщо ви плануєте за допомогою макіяжу заробляти гроші, то доведеться піти на курси макіяжу, де вас будуть вчити довше і поглиблено.

Там вам розкажуть про те, як правильно накладати макіяж, доглядати за шкірою обличчя, навчать користуватися обладнанням, яке використовується в складному макіяжі. Іноді на таких курсах макіяжу розповідають навіть основи психології, необхідні майстру макіяжу.

2. Скільки теорії і скільки практики повинно бути на курсах макіяжу?

Чим би ви не займалися, потрібно пам’ятати не тільки про теорію, але ще й про практику. Подивіться навчальний план обраних вами курсів макіяжу. Там повинні бути і теорія і практика макіяжу.

Ціна обраних вами курсів макіяжу

Безкоштовний сир буває тільки в мишоловці. Не вибирайте занадто дешеві курси макіяжу – навряд чи на них ви отримаєте якісні та корисні знання. Запитайте у організаторів курсів макіяжу, чи включені витратні елементи для нанесення макіяжу в вартість курсу макіяжу.

Якщо ні, то фактична вартість навчання на курсах макіяжу суттєво зросте. Так само необхідна практика макіяжу на живий моделі, без цього навчитися робити макіяж проблематично.

Завжди запитуйте в організаторів курсу макіяжу, в яких годинах вимірюються заняття. Різниця між академічними годинами (45 хвилин) і астрономічними (60 хвилин) досить істотна.

4. Скільки людей в групі буде на курсах макіяжу

Цей момент необхідно враховувати завжди. Якщо в групі буде більше 10 учнів, то викладач курсів макіяжу навряд чи зможе попрацювати з вами індивідуально, і навчання буде не таким якісним.

5. Учитель на курсах макіяжу

Найпростіше дізнатися про кваліфікованість викладача курсів макіяжу можна, подивившись на його роботи. У нього обов’язково є своя сторінка в соцмережі, де повинні бути фотографії робіт. Такі ж галереї можна подивитися і у його учнів, а також попросити у них розповісти свої враження про пройдений курс макіяжу.

До речі, хороший майстер – не завжди хороший учитель. Дізнайтеся, скільки ваш викладач макіяжу займається навчанням інших людей, і як добре у нього виходить.

6. Дорога до курсів макіяжу

Само собою, крім курсів макіяжу у вас ще безліч справ: сім’я, діти, робота, котики. Буде не дуже добре, якщо ви вибере курси макіяжу, які знаходяться далеко і від роботи і від будинку. Тоді ви будете витрачати багато часу на дорогу і навряд чи вам буде комфортно навчатися.

Повторимо, на що потрібно звертати увагу: програма навчання макіяжу, співвідношення теорії і практики на курсах макіяжу, вартість курсу макіяжу, розмір групи на курсах макіяжу, викладач на курсах макіяжу, відстань до курсів макіяжу.

Займайтеся макіяжем, будьте красивими і удачі вам!