Як би добре ви не вміли комбінувати одяг і складати модні образи, якщо ви не знаєте, як правильно визначити розмір одягу для жінки, то в світі моди вам доведеться важко. Але не хвилюйтесь, визначити правильний розмір вам допоможе ukrlinen.com. Але не забувайте про те, що існують лише кілька правил, завдяки яким ви зможете в точності дізнатися свій розмір.

Важливі правила

Перше, що вам необхідно усвідомити для себе, це те, що існують вітчизняні та європейські розміри одягу. Вони дещо відрізняються один від одного, так, вітчизняний 54 розмір відповідає європейському 48. Тому при покупці речей особливу увагу варто звернути на країну виробника (вона зазвичай вказується на бірках). Якщо ж ви самостійно не змогли знайти країну, то в цьому питанні вам допоможе продавець-консультант.

Деякі дівчата, намагаючись швидше визначити свій розмір, дізнаються його зі своїх раніше куплених речей. Це є великою помилкою, так як речі могли розтягнутися або, навпаки, ідеально сісти під час прання. Тому річ, яка зараз так ідеально сидить на вас, в первісному вигляді могла зовсім вам не підходити. А також не можна виключати, що за час, що минув від покупки старої речі, ви могли схуднути або вирости з неї.

Отже, розмір знову міг змінитися. З цього випливає ще одна важлива порада: вимірюйте розмір безпосередньо перед покупкою і не намагайтеся обчислити свій, спираючись на старі речі.

Як проводити вимірювання

Для того, щоб виміряти свої параметри, вам знадобиться тільки один предмет – сантиметрова стрічка. Бажано не робити виміри самостійно, а попросити допомогти когось з вашого оточення, наприклад, подругу. Адже з боку набагато краще видно, чи правильно лежить сантиметрова стрічка, а, отже, чи правильно проводяться вимірювання.

Ще одна порада, дотримуватися якої особливо важливо, якщо ви замовляєте річ з інтернет-магазину і не маєте можливості заздалегідь приміряти її: не нехтуйте точністю вимірювань. На перший погляд, незначні кілька сантиметрів не зіграють великої ролі в тому, як сяде на вас виріб. Але, насправді, все далеко не так.

Після того як ви дізналися всі правила вимірювань, виникає логічне запитання: «Які ж мірки необхідно знімати?»

Ось і відповідь:

  • обхват грудей;
  • обхват талії;
  • обхват стегон.

Розповідаючи про те, як визначити розмір одягу для жінки, варто відзначити, що всі вимірювання необхідно проводити стоячи рівно, дихаючи вільно і стежачи за тим, щоб сантиметрова стрічка ніде не провисала.

Як виміряти обхват грудей, талії і стегон

Дані вимірювання проводяться поверх бюстгальтера, але це зовсім не означає, що його розмір і ваш об’єм грудей повністю збігаються. Тому навіть знаючи свій розмір бюстгальтера, вимірювання грудей проводити прийдеться. Не варто для цієї мети одягати бюст з пуш-апом, якщо ви не носите його в повсякденному житті. А також зверніть увагу на те, що в деяких сукнях для урочистих заходів вже є вшитий пуш-ап, тобто бюстгальтер під даний наряд одягати не потрібно, тому і вимірювання варто проводити без нього. Сантиметр потрібно протягувати рівно посередині бюста, стоячи з опущеними руками.

Вимірюючи обсяг талії, дихайте вільно. Не потрібно затримувати подих і сильно стягувати сантиметр. В іншому випадку ви не зможете нормально дихати в придбаному виробі. Зверніть увагу: лінія талії – найтонша лінія на вашому животі, і далеко не у всіх вона знаходиться на рівні пупка. Ваше завдання – знайти цю лінію.

Вимірюючи стегна, знайдіть найширшу частину даної точки тіла. Вона зазвичай буває на 20 см нижче талії.

Іноді, перед тим, як пробувати визначити розмір одягу для жінки, необхідно ознайомитися з мірками певного інтернет-магазину. Деякі сайти мають свої таблиці розмірів, для використання яких необхідно зробити ще кілька мірок. Наприклад, виміряти довжину рукавів. Робиться це досить легко і не вимагає докладного опису.